HomeΚΡΗΤΗΤο Σάββατο το 3ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων

Το Σάββατο το 3ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος ΚΡΗΤΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων γεύσεων, μουσικής και χορών το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Μικρασιατών από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.

Στο 3ο Φεστιβάλ έχουν κληθεί να συμμετέχουν μουσικοχορευτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί παραγωγών από την Αμοργό και την Κρήτη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με τον πολιτισμό του Αιγαίου και τους δημιουργούς του δίνοντας έμφαση στους συνεταιρισμούς που ασχολούνται με την μεταποίηση τοπικών προϊόντων, στο γαστρονομικό πλούτο του Αιγαίου Πελάγους, καθώς και στη μουσική και χορευτική παράδοση.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

ΕΝΑΡΞΗ: 18.00 Έκθεση προϊόντων από παραγωγούς και συνεταιρισμούς της Κρήτης.

18.00 με 21.30 Συνάντηση μαγειρικής και γεύσεων από το Αιγαίο και κεράσματα με παραδοσιακά προϊόντα, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των συνεταιρισμών από την Κρήτη και την Αμοργό. Συντονισμός: Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής

20.30 – 21.30: Καντάδα στους δρόμους της παλιάς πόλης και κάλεσμα από τα χορευτικά συγκροτήματα. Με τη συμμετοχής της Μελαμπιανής και της Ανωγειανής Παρέας.

21.30-23.00: Μουσικοχορευτική παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα και τους μουσικούς από κάθε τόπο: Σύλλογος Μελαμπιανών Ρεθύμνου «Οι Τέσσερις Μάρτυρες», καντάδες, σκοποί και τραγούδια από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου,

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΟΡΓΙΝΩΝ» χοροί και σκοποί από την Αμοργό,

«ΚΡΗΤΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ» χοροί από το Ρέθυμνο και την Κρήτη.

Μουσικοί: Γιάννης Τσουρδαλάκης (Λύρα), Μαραγκουδάκης Σταύρος (Λαούτο), Ναταλία Πεντάρη (Θιαμπόλι, τραγούδι)

Παρουσίαση: Βάσω Λίπα – Μαρία Τσουκνάκη

Η είσοδος για το κοινό σε όλο το πρόγραμμα είναι δωρεάν με κέρασμα από τους συνεταιρισμούς.