HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτύρονται για το Κέντρο Υγείας Κισάμου

Διαμαρτύρονται για το Κέντρο Υγείας Κισάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό των δύο πνιγμών που συνέβησαν στην Κίσαμο ο δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης καλεί τους κατοίκους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί, για τα προβλήματα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Σταθάκης αναφέρει:

«Με το τραγικό συμβάν που έγινε την Παρασκευή 29-08-2014 στο Καστέλι Κισάμου και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωής δύο συνανθρώπων μας, ανέδειξε για ακόμα μια φορά την εγκληματική υποστελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κισάμου.

Είναι αδιανόητο σε ένα δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο διπλασιάζεται με τον αριθμό των επισκεπτών (τουριστών) και αν προσθέσουμε και τους ημερησίως επισκέπτες προς στους δημοφιλέστερους προορισμούς Ελαφονήσου, Φαλασάρνων, Μπάλου, να τριπλασιάζεται ο αριθμός τους, το μοναδικό Κέντρο Υγείας, ξανατονίζω, να υπολειτουργεί με εγκληματικές συνέπειες για την ζωή, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης καλεί όλους τους Κισαμίτες και τις Κισαμίτισες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:30 πμ. , έξω από το Κέντρο Υγείας Κισάμου, για να ζητήσουμε: α) να σταματήσει πλέον η κρατική αδιαφορία στον τομέα της περιφερειακής υγείας, β) να γίνουν άμεσα οι ενέργειες στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου από ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς των ασθενοφόρων και υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα για την προστασία της ζωής του ανθρώπου.

Είναι χρέος όλων ανεξαιρέτως των δημοτών να διεκδικήσουν το αυτονόητο αγαθό της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας. Γι’ αυτό και καλούμε, όλους τους πολίτες του Δήμου μας και όχι μόνο, να δώσουν το παρών στην προσπάθεια μας να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον θέμα μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας για τον τόπο μας, αυτό της απρόσκοπτης λειτουργίας του μοναδικού Κέντρου Υγείας της Επαρχίας μας.

Προσμένουμε ότι θα έχουμε την παρουσία και στήριξη της Εκκλησία μας, των Βουλευτών του νομού μας, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του Διοικητή της Εβδόμης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Με εκτίμηση, ο Δήμαρχος Κισάμου Σταθάκης Θεόδωρος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση