HomeΚΡΗΤΗΔωρεάν σεμινάρια βιολογικής κτηνοτροφίας

Δωρεάν σεμινάρια βιολογικής κτηνοτροφίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας κύκλος σεμιναρίων Βιολογικής Κτηνοτροφίας διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο. Τα δωρεάν μαθήματα απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, άνεργους γεωτεχνικούς και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με αυτή τη περιβαλλοντικά φιλική μέθοδο παραγωγής.

Η εκπαίδευση θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο πλαίσιο της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως:

– Πιστοποίηση της βιολογικής ζωικής παραγωγής,

– Διαχείριση ζωικού κεφαλαίου,

– Συστήματα διατροφής & στέγασης

– Κανόνες ασφάλειας & υγιεινής

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να αποκτηθεί μια ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση πάνω στις βιολογικές μεθόδους ζωικής παραγωγής εναρμονισμένη με τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς και ταυτόχρονα βιώσιμη αγροτική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.

Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, θα ξεκινήσουν την 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και θα περιλαμβάνουν ώρες διδασκαλίας, εκπαιδευτικές επίσκεψεις σε βιολογικές μονάδες του νομού Ρεθύμνου καθώς και χρήση διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως (e-learning) μαθημάτων.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το ΜΑΙΧ, ενώ δύο από αυτούς θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε Πρόγραμμα ανταλλαγής & Εκπαίδευσης στο εξωτερικό (Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες – http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el)

Οι εγγραφή στα μαθήματα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες & εγγραφή:-Βασίλης Γκισάκης (Γεωπόνος – ΜΑΙΧ):

Email: [email protected], τηλ.: 6946 861 565

-Αλέξανδρος Στεφανάκης (Κτηνίατρος):

Τηλ.: 6974 091 314

Τα πιλοτικά μαθήματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Δια Βίου Μάθησης Livorg, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Έργο έχει διάρκεια δύο ετών και συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Εσθονία και Πολωνία και Ελλάδα (ΜΑΙΧ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση