HomeΚΡΗΤΗΣτάχτη 3.000 στρέμματα στην Κίσαμο

Στάχτη 3.000 στρέμματα στην Κίσαμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό μερικό έλεγχο, πλέον, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στις 06:30 , στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το χωριό “Λιβάδια”, αφού οι φλόγες είχαν πλησιάσει επικίνδυνα τα σπίτια των κατοίκων (δείτε εδώ).

Η πυρκαγιά βέβαια έκαψε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, 3.000 στρέμματα γης, 2000 στρέμματα δασικής και 1000 στρέμματα γεωργικής ωστόσο το θετικό είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 άντρες για το φόβο των αναζωπυρώσεων καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η φωτιά έκανε στάχτη χθες δύο αγροικίες ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές ενός σπιτιού.

Η φωτιά που ξέσπασε ήταν πολύ επικίνδυνη και χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής για να μην υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ (δείτε εδώ)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση