HomeΚΡΗΤΗΕπιπλέον πρωτοβουλίες απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλίων για τα τετράτροχα

Επιπλέον πρωτοβουλίες απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλίων για τα τετράτροχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκάθαρα στηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης την δημιουργία σύγχρονου και αυστηρού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας καταστημάτων ενοικίασης τετράτροχων στις τουριστικές περιοχές της χώρας

Σε παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Τουρισμού κ.κ. Βασίλη Κικίλια, Αργύρη Ντινόπουλο και Όλγα Κεφαλογιάννη για την αδειοδότηση τριών νέων επιχειρήσεων ενοικίασης στα Μάλια, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, διαβιβάζοντας επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «τρία νέα καταστήματα άνοιξαν και λειτουργούν στον οικισμό. Ωστόσο, ούτε πέρυσι, ούτε όλη την θητεία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, έχει χορηγηθεί νέα άδεια λειτουργίας ενοικίασης τετράτροχων οχημάτων». Στην επιστολή του συλλόγου, διατυπώνεται το ερώτημα εάν τα ενοικιαζόμενα καταστήματα έχουν ελεγχθεί και διαθέτουν σχετική άδεια.

Τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει πολύ έντονα την κοινωνία των Μαλίων το ζήτημα της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας τετράτροχων οχημάτων, αλλά και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την χρήση αυτή. Οι «γουρούνες» τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει σωρεία ατυχημάτων στην περιοχή, πέραν της συνολικής υποβάθμισης που προκαλούν και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να απειλούν την ασφάλεια ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα ασκήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις σε Βρετανούς που χτύπησαν με αλυσίδες ιδιοκτήτη καταστήματος με ενοικιαζόμενα στα Μάλια, με αφορμή την εκμίσθωση μιας «γουρούνας». Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στα Μάλια με την συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων των Μαλίων, φορέων και επαγγελματιών, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση