HomeΚΡΗΤΗΣυστράτευση Περιφέρειας στη λήψη μέτρων για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων

Συστράτευση Περιφέρειας στη λήψη μέτρων για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης και εκπρόσωποι των εργαζομένων συστρατεύονται για τη λήψη μέτρων πρόληψης και τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων στους χώρους εργασίας με στόχο την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων. Αυτό συναποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και στελεχών της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Στη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης όσο και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης τόνισαν ότι θα πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για να στελεχωθεί η επιθεώρηση εργασίας για την διενέργεια συστηματικών ελέγχων, ενώ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και την συνεργασία των εργατικών κέντρων θα διοργανωθούν σειρά σεμιναρίων για την ενημέρωση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας. « Αυτό που χρειάζεται είναι η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Πρέπει να υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πριν γίνονται τα ατυχήματα. Πρέπει να υπάρχει η πρόληψη και για αυτό μαζί με το Εργατικό Κέντρο μαζί με τα Συνδικάτα θα διεκδικήσουμε τη λήψη μέτρων αλλά και του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού ώστε να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να μη θρηνούμε ανθρώπινες ζωές » δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης σε δηλώσεις του, αφού επέκρινε την ανεπάρκεια παρέμβασης του Κρατικού μηχανισμού, ανέφερε, ότι, ήρθαμε στον κ. Αρναουτάκη για συνεργασία και κοινή συστράτευση. Προσπαθούμε – τόνισε – να βρούμε συμπαραστάτες για την ανάδειξη και τη λύση ενός τεραστίου προβλήματος που πραγματικά δημιουργεί πόλεμο σε ολόκληρη τη χώρα με θύματα εργαζόμενους που προσπαθούν για ένα μεροκάματο παίζοντας κορώνα γράμματα την ίδια τους τη ζωή. Ο ίδιος επισήμανε με έμφαση ότι γίνεται ‘’ πόλεμος ‘’με τα εργατικά ατυχήματα και πρόσθεσε : « Όταν λέμε ότι πραγματικά υπάρχει πόλεμος ότι είναι μάστιγα της εποχής τα εργατικά ατυχήματα το εννοούμε. Είκοσι εργατικά ατυχήματα με πέντε θανατηφόρα είχαμε το 2013 βρισκόμαστε στον 8ο μήνα του 2014 και έχουμε ήδη 10 εργατικά ατυχήματα με τέσσερα θανατηφόρα. Όπως είπαμε υπάρχει πραγματικά πόλεμος.»

Επίσης την κρισιμότητα της κατάστασης με τα απανωτά εργατικά ατυχήματα και την ανεπάρκεια του ελεγκτικού μηχανισμού αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοριάς αλλά και ο εκπρόσωπος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Γιάννης Γωνιανάκης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση