HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις στη Νέα Χώρα

Εκδηλώσεις στη Νέα Χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από αύριο Τετάρτη 27 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα διαρκέσουν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται τα τελευταία 19 χρόνια στη συνοικία της Νέας Χώρας και οι οποίες κορυφώνονται με τη «Γιορτή Σαρδέλας».

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Τρίτη 26/8/2014, το πρωί, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων οι διοργανωτές η γιορτή περιλαμβάνει: α. Την παρουσίαση της έκδοσης “Η αλίβρεκτος Νέα Χώρα”, την Τετάρτη 27/8/2014, στις 20.30, στον περίβολο του Ι.Ν. των Αγίων Κων/νου και Ελένης, β. Τον μαραθώνιο αγώνα κολύμβησης “Λαζαρέτα 2014”, στις 31 Αυγούστου 2014, στις 11.00, στην παραλία της Νέας Χώρας και γ. Τη “Γιορτή Σαρδέλας – Πυροφάνεια 2014”, τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Κάλεσμα στους Χανιώτες να παραβρεθούν στις φετινές εκδηλώσεις απηύθυναν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων,  Σύλλογος Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας, Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης, Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών ¨Ο Χάρακας”, Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, τονίζοντας ότι πρόκειται για εκδηλώσεις αντάμωσης κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και προβολής της συγκεκριμένης συνοικίας.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, χαρακτήρισε την έκδοση “Η αλίβρεκτος Νέα Χώρα” έργο συλλογικό με πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, έγκυρες ιστορικές αναφορές, λογοτεχνικά και βιωματικά κείμενα, προφορικές μαρτυρίες, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα για την ιστορική αυτή περιοχή.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Λειψάκης το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2010 με την υπ΄ αριθμ. 125 Απόφαση του ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, ενώ και το παρόν δημοτικό συμβούλιο, εκτιμώντας την αξία του έργου, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εκτύπωση του.

Από την πλευρά του ο π. Αντώνης Σαπουνάκης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν καθιερωθεί πλέον ως θεσμός για τα Χανιά και τη Νέα Χώρα και έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη συνοικία, την ιστορία, τον πολιτισμό και την οργανωμένη παραλία της Νέας Χώρας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας,  Παναγιώτης Κόρακας, ευχαρίστησε τους χορηγούς των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής για την ευγενική προσφορά τους, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

“Σε περιόδους κρίσης η θρησκεία, η παράδοση και ο πολιτισμός μας κρατούν ενωμένους. Η Νέα Χώρα αποτελεί συνοικία που κρατά τις παραδόσεις της”, επεσήμανε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αμαλία Μπασιά.

Σημειώνεται ότι δηλώσεις συμμετοχής για τον μαραθώνιο αγώνα κολύμβησης υποβάλλονται στο Γραφείο Αθλητισμού, στο Κλειστό Γυμναστήριο του  Κλαδισού από τις 09:00 έως τις 14:00. Επίσης, συμμετοχές θα γίνονται δεκτές και την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 από τις 09:00 έως τις 10:30 στο σημείο εκκίνησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση