Οδηγός στην ποιότητα του ελαιολάδου …η γεύση
Το ελαιόλαδο είναι καλό όταν είναι ευχάριστο στη γεύση. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό, αν δοκιμάζοντάς το μας δίνει αίσθηση φρουτώδη, αν είναι ελαφρά πικρό και πικάντικο, όπως τονίστηκε κατά τη δεύτερη μέρα της διημερίδας με τίτλο «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά.
Η οργανοληπτική εξέταση στο μεταξύ γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, από έμπειρους δοκιμαστές, όπως ορίζει το ευρωπαϊκό πρότυπο και αφορά στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Tags:Κολυμπάρι