HomeΚΡΗΤΗ«Να τελειώνουμε με την τοπική Μαφία»

«Να τελειώνουμε με την τοπική Μαφία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου κ. Κων/νο Λαγουδάκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός και ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης» κ. Γιάννης Σταθάκης. Σκοπός της επίσκεψης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ήταν η επίσημη ενημέρωση για την πρόσφατη αποκάλυψη των 2 εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στην περιοχή και τις συλλήψεις των προσώπων που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτές.

Ο κ. Κ. Λαγουδάκης παρουσίασε το ιστορικό της συστηματικής παρακολούθησης και της μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγε η Ομάδα Οργανωμένου Εγκλήματος και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, με τελικό αποτέλεσμα αυτή τη σημαντική αστυνομική επιτυχία στη μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης» στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου εξέφρασαν -εκ μέρους όλης της τοπικής κοινωνίας- την ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή που συνιστά ένα σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, καθώς και την αμέριστη στήριξη στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο των αστυνομικών που στελεχώνουν τις ομάδες πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι υποθέσεις αυτές, με τις πολυεπίπεδες και πολυσχιδείς εγκληματικές δραστηριότητες που είχαν αναπτυχθεί σε όλη την Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχουμε να κάνουμε με μια «τοπική Μαφία» που δρούσε μέσα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον γενικευμένης ανομίας, ατιμωρησίας, τρομοκρατίας, ανοχής και κατά καιρούς, πολιτικής συγκάλυψης των εμπλεκομένων. Το πεδίο ενασχόλησης των εγκληματικών οργανώσεων ξεκινούσε από τις διακεκριμένες κλοπές, ληστείες, εμπορία ναρκωτικών, ζωοκλοπές, ένοπλες επιθέσεις και εκβιασμούς και έφτανε μέχρι τις απάτες εις βάρος του ΕΛΓΑ και το σχεδιασμό-εκτέλεση τρομοκρατικών χτυπημάτων εναντίον πολιτικών προσώπων όπως ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης.

Είναι καιρός να τελειώνουμε οριστικά με την τοπική Μαφία, με τη βία των εγκληματικών ομάδων και συμπεριφορών, με τα φαινόμενα κοινωνικής ανοχής -είτε από φόβο είτε από ιδιοτέλεια- στη σήψη, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αποδείχθηκε ότι η Αστυνομία μπορεί, αν αφεθεί ανεπηρέαστη, να παρέμβει αποτελεσματικά και να εξαρθρώσει όλα αυτά τα εγκληματικά κυκλώματα που αποτελούν «κοινωνική μάστιγα» για την περιοχή μας και έχουν εδραιώσει στην τοπική κοινωνία ένα κλίμα ανασφάλειας και ανυποληψίας των θεσμών και των μηχανισμών προστασίας του πολίτη, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων έναντι του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η συνέχιση και η ολοκλήρωση του έργου των Αστυνομικών Αρχών με την αναγκαία στήριξη της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη. Η συμβολή της Δικαιοσύνης σ’ αυτό το έργο είναι επίσης πολύ σημαντική. Όμως πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μέσα από της αποκατάστασης της ισονομίας και της δικαιοσύνης, από το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναβάθμιση του Κοινωνικού Κράτους και της Δημοκρατίας στη χώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση