HomeΚΡΗΤΗΣτη φυλακή τρεις, ελεύθεροι εννέα από τις εγκληματικές οργανώσεις

Στη φυλακή τρεις, ελεύθεροι εννέα από τις εγκληματικές οργανώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι απολογίες των 12 μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικές αρχές.

Οι απολογίες έγιναν με… δόσεις με την πρώτη να γίνεται την Πέμπτη – που απολογήθηκαν 4 άτομα (δείτε εδώ) – και η δεύτερη χθες.

Τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Τρία από τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων προφυλακίστηκαν μετά από ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα και του Ανακριτή.

Πιο συγκεκριμένα, τον δρόμο για την φυλακή παίρνει ο 37χρονος Ρεθυμνιώτης, που θεωρείται ηγετική μορφή των δύο εγκληματικών οργανώσεων ενώ τον βαραίνουν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για 40 ακόμα περίπου αδικήματα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος από τον Άγιο Ανδρέα Ρεθύμνου ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης και φέρει 24 κατηγορίες αλλά και ο 27χρονος από το Πέραμα που κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

9 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Συνολικά 9 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος από το Καστέλλι Πεδιάδος επιβάλλεται να πληρώσει εγγύηση 10.000 ευρώ, ο 34χρονος από την Ιεράπετρα θα πρέπει να πληρώσει 3.000 ευρώ, ο 38χρονος από τον Μυλοπόταμο 5.000 ευρώ, ο 52χρονος από τις Γούβες 10.000 ευρώ, ο 26χρονος από το Μονοφάτσι 5.000 ευρώ, η 34χρονη από το Ρέθυμνο 8.000 ευρώ, ο 46χρονος από τα Χανιά 3.000 ευρώ ενώ ο 41χρονος από το Αμάρι δεν του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ωστόσο του απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα.

Την ίδια ώρα, στους περιοριστικούς όρους συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και η η απαγόρευση επικοινωνίας με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση