HomeΚΡΗΤΗΚαθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμών

Καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον καθαρισμό των κοιτών των ρεμάτων και των ποταμών, που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων προχωρά η δημοτική αρχή, υπογράφοντας σήμερα, Παρασκευή 22/08/2014, στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκη, τις συμβάσεις «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ Δ.Ε. Ν.ΚΥΔΩΝΙΑΣ, ΘΕΡΙΣΟΥ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» και «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», με τους αναδόχους των έργων.

Ο προϋπολογισμός για το καθένα έργο προσεγγίζει τις 73.700 € (με Φ.Π.Α.), οι εργασίες αφορούν στον καθαρισμό κοιτών ρεμάτων και ποταμών του Δήμου Χανίων από φερτά υλικά ή απορρίμματα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν χωματουργικά μηχανήματα (εκσκαφείς, φορτωτές, προωθητές), κινούμενα στις όχθες ή/και την κοίτη, εν ξηρώ ή παρουσία υδάτων.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την υπογραφή των συμβάσεων “με το παρόν έργο θα αντιμετωπισθούν και έκτακτα περιστατικά σύμφωνα με τις επί τόπου οδηγίες της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, ενώ η αξιολόγηση και ιεράρχηση του φυσικού αντικειμένου θα γίνει σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, η οποία θα συγκεντρώνει τα αιτήματα των Προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων”.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση