HomeΚΡΗΤΗ«Οι Σύροι να ταξιδέψουν εκεί που επιθυμούν»

«Οι Σύροι να ταξιδέψουν εκεί που επιθυμούν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να δοθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι εναπομείναντες πρόσφυγες Σύροι που βρίσκονται στα Χανιά να μποούν να ταξιδέψουν όπου ακριβώς θέλουν ζητούν – μεταξύ άλλων – τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Χανίων σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Στη συγκεκριμένη απόφαση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ομόφωνα:

1) Καταγγέλλει την ατολμία και την αναλγησία του Ελληνικού Κράτους στο θέμα των Σύρων προσφύγων, τους οποίους εγκατέλειψε επί πεντάμηνο, προσπαθώντας να μεταφέρει την ευθύνη σε άλλους και ιδιαίτερα στους τοπικούς φορείς.

2) Ζητά να τους δοθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες, που επιθυμούν και που έχουν οργανωμένο καθεστώς προσφύγων-προγράμματα προσφύγων, αφού, όπως δήλωσαν δεν ήταν προορισμός τους η χώρα μας, ούτε επιθυμούν να παραμείνουν σ’ αυτήν.

3) Το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλος και πρόσφορος χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου, ούτε χώρος στον οποίο έχει την αποκλειστική χρήση αυτού, ώστε να μπορέσει να τον διαθέσει για φιλοξενία έστω και προσωρινή, των 55 Σύρων προσφύγων, όπου μεταξύ αυτών υπάρχουν και 30 ανήλικα τέκνα, που να πληρεί έστω τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, όπως έχει ζητηθεί δυνάμει του υπ’ αριθμ. 4854-12/8/2014 εγγράφου του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χανίων.

4) Σε απάντηση του εγγράφου του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χανίων προτείνουμε την αναζήτηση χώρων προσωρινής φιλοξενίας των εν λόγω προσφύγων και από άλλους φορείς που ενδεχομένως, διαθέτουν χώρους κατάλληλους και πρόσφορους, όπως π.χ. η Αντιπεριφέρεια Χανίων, λοιποί Δήμοι, Εκκλησία κ.λ.π., καθ’ όσον κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προτάθηκαν ως πιθανοί χώροι φιλοξενίας το Ψυχιατρείο Χανίων και η Αγιά, χώροι που ανήκουν κατά κυριότητα και αποκλειστική χρήση σε άλλους φορείς.

5) Εκδηλώνει τη συμπαράσταση του στον ιδιοκτήτη, που φιλοξενεί μέχρι σήμερα τους εν λόγω Σύρους πρόσφυγες και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας στην κάλυψη των δαπανών, που έχει προβεί ο ως άνω επιχειρηματίας μέχρι σήμερα και μέχρι την επίλυση του προβλήματος να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του φιλοξενούντος ξενοδόχου με φορέα της κεντρικής διοίκησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση