HomeΚΡΗΤΗΚαθυστερεί ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Καθυστερεί ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως τις 10 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αιτία της παράτασης το γεγονός ότι «λόγω του πολύπλοκου χαρακτήρα του υπό δημοπράτησης έργου κρίνεται ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την υποβολή σχολίων εκ μέρους των ενδιαφερομένων», όπως αναφέρει η απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τεύχη δημοπράτησης έχουν λάβει η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ, METKA και η VINCI, ενώ οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες έχουν «χτίσει» συμπράξεις με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή και διαχείριση αερολιμένων, όπως η ACS, Corporacion America, Bouygues και Airport de Paris.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε από την Κίνα, καθώς η κρατική China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) ζήτησε πρόσβαση στα στοιχεία του έργου, εγκαινιάζοντας κι επίσημα το ενδιαφέρον του Πεκίνου για τις αερομεταφορές.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει 700-900 εκατομμύρια ευρώ και το νέο αεροδρόμιο που θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης», θα λειτουργεί με «πλαφόν» στις αεροπορικές χρεώσεις και θα έχει μήκος αεροδιαδρόμου 3,2 χλμ με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χλμ, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση