HomeΚΡΗΤΗΕπιτόπια επίβλεψη των έργων έκανε ο αντιπεριφερειάρχης

Επιτόπια επίβλεψη των έργων έκανε ο αντιπεριφερειάρχης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων, κ. Ελένη Δοξάκη  και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014,  για επιτόπια επίβλεψη, τα έργα που εκτελούνται από την Π.Ε. Χανίων, στην περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Αρχικά, επισκέφθηκε την παράκαμψη του Έλους, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων συζήτησε με τον Δήμαρχο Κισσάμου, κ. Γιώργο Μυλωνάκη και τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης τεχνικά θέματα που η επίλυσή τους θα διευκολύνει την πρόσβαση στον οικισμό του Έλους, καθώς και την σύνδεση του δρόμου με το εκτελούμενο, από την Περιφέρεια Κρήτης, έργο της Λιμνοδεξαμενής του Έλους.

Διαπίστωσε οτι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Έχουν ολοκληρωθεί κατά 60% τα τεχνικά έργα και κατά 70% οι χωματουργικές εργασίες, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες οδοστρωσίας.

Στην συνέχεια, επισκέφθηκε το έργο της παράκαμψης Τοπολίων, όπου έχει γίνει ο καθαρισμός, των 9 περίπου  χιλιομέτρων, από τα δένδρα και τα φυτά, όπως έχει προβλεφθεί από τις μελέτες, και επίσης έχουν ξεκινήσει οι χωματουργικές εργασίες σε 3 μέτωπα.

Επιπλέον, επισκέφθηκε τα έργα που εκτελούνται στο Σάσσαλο και στη Μαλάθυρο, για την αναβάθμιση και τη βελτίωση του επαρχιακού δρόμου και στις τρεις γέφυρες εντός του Καστελίου, τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού.

Διαπίστωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη να εκτελούνται σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου εργασίες (καθαρισμός τάφρων, κατασκευής οχετών και  επενδεδυμένης τάφρου κ.τ.λ),  στα υπόλοιπα 14 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια Κρήτης .

Τέλος διαπιστώθηκε ότι το έργο που έχει γίνει για την  αντιστήριξη πρανών στα Τοπόλια , το έργο έχει λειτουργήσει 100% όσον αφορά την ασφάλεια του δρόμου από την πτώση βράχων και την επίτευξη ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων , σε αντίθεση με τα αναφερόμενα από τους επικριτές του έργου οι οποίοι μπορούν να το επισκεφθούν και να το διαπιστώσουν.

BOYLGARAKHS (2)

Διαφήμιση
Διαφήμιση