HomeΚΡΗΤΗΝα προχωρήσουν οι ενέργειες για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

Να προχωρήσουν οι ενέργειες για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που επλήγησαν από την ακαρπία των ελαιοδένδρων, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, διαβιβάζοντας επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή « με βάση την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλου έχει διαβιβαστεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών σχετικός φάκελος για την έγκριση της δαπάνης των αποζημιώσεων των πληγέντων ελαιοπαραγωγών. O Δήμος Βιάννου στηρίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια της ελιάς με αποτέλεσμα η μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών το 2013 να ανέλθει στο 90% λόγω του φαινόμενου της σχινοκαρπίας σύμφωνα με το τεκμηριωμένο πόρισμα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που συστήθηκε από το ΥΠΑΑΤ για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, ο ζητείται η παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική θέση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση