HomeΚΡΗΤΗΦυτεία “μαμούθ” στην Κρήτη-1470 δενδρύλλια ύψους τριών μέτρων

Φυτεία “μαμούθ” στην Κρήτη-1470 δενδρύλλια ύψους τριών μέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δύο διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Μυλοπόταμου και σε 6 ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εντοπίστηκαν χθες 1470 δενδρύλλια από την μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. όπως γράψαμε και νωρίτερα (δείτε εδώ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (06.08.2014) πρωινές ώρες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Κρήτης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές αγροτικές τοποθεσίες του παραπάνω Δήμου, έξι (6) ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.  

KANNABH7 KANNABH5 KANNABH4 KANNABH3 KANNABH2 KANNABH1 KANNABH 10 KANNABH 9 KANNABH 6

Διαφήμιση
Διαφήμιση