HomeΚΡΗΤΗΤο ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα γεγονότα στη Γάζα

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα γεγονότα στη Γάζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ κατά τη συζήτηση στη Συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2014 σχετικά με τα συνεχιζόμενα δραματικά γεγονότα στη λωρίδα της Γάζας και τις φρικιαστικές εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα, που πηγάζουν από τις πρακτικές ωμής βίας του ισραηλινού στρατού απέναντι σε παιδιά και αμάχους με εκατόμβες νεκρών Παλαιστινίων, αποφάσισε ομόφωνα:

·         Να καταδικάσει τη γενοκτονία που επιχειρεί η πολεμική μηχανή του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό Λαό.

·         Να καταδικάσει τη σφαγή παιδιών και αμάχων, καθώς και τον πόλεμο τύπου «σοκ και δέος» που εφαρμόζει δεκαετίες τώρα η ισραηλινή κυβέρνηση καταπατώντας κάθε αρχή και κανόνα του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως απάντηση, τάχα, στα χτυπήματα με ρουκέτες – «σφεντόνες» της παλαιστινιακής πλευράς.

·         Να καταδικάσει κάθε μορφή χρήσης βίας και όπλων, συμβατικών ή χημικών, ενάντια αμάχων και κάθε μορφή πολεμικής βίας κατά της ύπαρξης ή της ελεύθερης βούλησης των λαών.

·         Να καταδικάσει τη στάση της Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανοχή και στήριξη των επιλογών του κράτους του Ισραήλ.

Σε ένα πλανήτη που σπαράσσεται από συρράξεις για την εξασφάλιση των συμφερόντων των ισχυρών, οι λαοί δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένουν απαθείς. Η Μεσόγειος, η δική μας θάλασσα, φλέγεται από συρράξεις στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο. Η Ευρώπη σκοτεινιάζει ξανά από το πέπλο του ναζισμού που ξεδιπλώνει το σκληρό παγκοσμιοποιημένο πλέον δόγμα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής.

Γεννά μεγάλη θλίψη και απορία η διαπίστωση ότι ο Ισραηλίτικος λαός, με τις επιλογές της Κυβέρνησης του, προξενεί στον παλαιστινιακό λαό, ακριβώς ό,τι του προξένησαν οι Ναζί με τις θηριωδίες τους κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα τύμπανα του ολέθρου και της καταστροφής ηχούν κάθε μέρα όλο και πιο δυνατά. Έχουμε χρέος λοιπόν, απέναντι στις γενιές που έρχονται, ήδη από σήμερα να σταθούμε και να αφουγκραστούμε τον κίνδυνο. Αν θέλουμε να έχουμε επόμενες γενιές …

Διαφήμιση
Διαφήμιση