HomeΚΡΗΤΗ25χρονος βοήθησε 45χρονο να ταξιδέψει με πλαστά… φτερά

25χρονος βοήθησε 45χρονο να ταξιδέψει με πλαστά… φτερά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Επιπλέον, συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, στον 45χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, ο 45χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αρχών Ιταλίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 45χρονος, είχε προμηθευτεί τα συγκεκριμένα έγγραφα, από τον 25χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από αστυνομικούς, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο 25χρονος κατά το χρόνο που θα αναχωρούσε από την Κρήτη με προορισμό τον Πειραιά και συνελήφθη.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι ο 25χρονος, αφού πραγματοποίησε τον έλεγχο εισιτηρίων με γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο του ίδιου, παρέλαβε την κάρτα επιβίβασης και στη συνέχεια παρέδωσε αυτή (κάρτα επιβίβασης) και το πλαστό διαβατήριο στον 45χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα, για να ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη πτήση, χωρίς να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 25χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση