HomeΚΡΗΤΗΜε… χρώματα εγκαινιάζεται το νέο ΚΔΑΠ

Με… χρώματα εγκαινιάζεται το νέο ΚΔΑΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την παράσταση «Στα  Χρώματα…» In colours εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 8:00μ.μ. η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Ηρακλείου και το νεοσύστατο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(Κ.Δ.Α.Π.) Παλιανής στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αυγενικής.

Η παράσταση θα δοθεί στα πλαίσια της γιορτής που ετοίμασαν παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, για να εγκαινιάσουν το νέο δικό τους χώρο απασχόλησης και δημιουργίας.

Το Δημοτικό σχολείο Αυγενικής σταμάτησε να λειτουργεί πριν από λίγα χρόνια με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και το κτίριο, αφού ανακαινίστηκε εσωτερικά κι εξωτερικά με δαπάνη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Ηρακλείου και τη γενναιόδωρη χορηγία ιδιώτη αλουμινοκατασκευαστή, παρέμενε αναξιοποίητο. Με τις συντονισμένες προσπάθειες της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Ηρακλείου, προκειμένου να ενταχθεί ο χώρος ως ΚΔΑΠ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» και  την έναρξη λειτουργίας του ΚΔΑΠ Παλιανής δυναμικότητας 35 παιδιών, το κτίριο ξαναζωντανεύει, γεμίζοντας με τις χαρούμενες  φωνούλες και τα παιχνίδια  των παιδιών της περιοχής.

Όπως αναφέρει και η σχετική πρόσκληση:

« Ντυμένοι στα χρώματα της παιδικής μας ηλικίας, εμπνευστήκαμε  τον κόσμο μας. Είναι αυτός που αφήσαμε να χαθεί ή αυτός που περιμένουμε να δημιουργηθεί από τις παιδικές ψυχές;

Σχήματα, χρώματα και μελωδίες έστησαν τον χορό μας. Μας είδε το ουράνιο τόξο και μας έκλεισε το μάτι πονηρά. Έσκυψε και μας ψιθύρισε…. «Εσάς έψαχνα καιρό. Θα σας φωτίζω πάντα με τα χρώματά μου».

Κόσμοι με χρώματα, παιδιά με χαμόγελο. Αυτός είναι ο κόσμος μας, ο κόσμος των  Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με καλλιέργεια και Φως.

Έτσι θα είναι το αύριο… χρωματιστό απ’ τα παιδιά μας.”

Την παράσταση εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Παλιανής, με τη βοήθεια των  εκπαιδευτών τους: Έφη Δράκου: σενάριο-σκηνοθεσία, Μαρία Ζερβού: χορογραφία, Νατάσα Λαγουδάκη-μουσική επιμέλεια, Συντονισμός: Βαθιανάκη Χρύσα, υπεύθυνη ΚΔΑΠ Παλιανής .

Διαφήμιση
Διαφήμιση