HomeΚΡΗΤΗΚαταγγελίες από το ΠΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις δασκάλων

Καταγγελίες από το ΠΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις δασκάλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα των υπηρεσιακών συμβουλίων, ενέργεια προχώρησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου. Δίχως να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου ορίστηκε προθεσμία των αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ από τις 4-18 Αυγούστου και τέθηκαν περιορισμοί στις αποσπάσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων, που είχε επικυρώσει με πλειοψηφία (ως αιρετός είχα καταψηφίσει μετά από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχε κοινοποιηθεί στα μέλη του ΠΥΠΣΕ) σε ΠΕΡΥΣΙΝΗ συνεδρίαση το ΠΥΣΠΕ (αριθ. 10/22/07/2013) μιας απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο ΠΥΣΠΕ λίγο πριν τη λήξη της θητείας του (αριθ. 34/ 21-12-2012).

Μετά την περυσινή καταγγελία μου στον τοπικό σύλλογο και την ενημέρωση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης το ζήτημα  τέθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2013 και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εντός του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου στο ΠΥΣΠΕ (29/10/2013 με αριθμ. πρωτ. 192)  και ως αιρετός περίμενα να ενταχθεί σε κάποια συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ως όφειλε η διοίκηση, για να ληφθεί εκ νέου απόφαση για το λόγο ότι δεν μπορεί μια προπέρσινη απόφαση να είναι ες αεί απόφαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου και φυσικά επειδή οι αποσπάσεις γίνονται προς όφελος των εκπαιδευτικών και δεν μπορεί κανένας να βάζει περιορισμούς. Με ευθύνη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού παρακάμφθηκε το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, βγήκε μια εγκύκλιος που δεν έχει ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά την έγκριση του υπηρεσιακού συμβουλίου.  Επίσης τη χρονιά που μας πέρασε δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν στην πράξη αυτοί οι περιορισμοί, κάτι που φαίνεται να δείχνει την αναγνώριση από το ΠΥΣΠΕ ότι δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση που είχε ληφθεί.

Με τα παραπάνω δεδομένα και σύμφωνα με το γεγονός ότι τα ΠΥΣΠΕ δεν έχουν την αρμοδιότητα να θεσμοθετούν και να θέτουν αυθαίρετα περιορισμούς στις αποσπάσεις των συναδέλφων μας, απέστειλα Επιστολή-Καταγγελία για το γεγονός στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης με κοινοποίηση στη ΔΟΕ, το Γενικό Συμβούλιο της  ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Ρεθύμνου, την οποία και σας παραθέτω:

Επιστολή –Καταγγελία

«Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου παρέκαμψε το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου θέτοντας περιορισμούς στις φετινές αποσπάσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών»

κ. Περιφερειακέ Δ/ντή Εκ/σης Κρήτης

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι η φετινή εγκύκλιος για τις αποσπάσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών του Νομού Ρεθύμνου ανακοινώθηκε, με ευθύνη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, δίχως να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Στη φετινή εγκύκλιο (2014-2015), τέθηκαν περιορισμοί στις αποσπάσεις των συναδέλφων μου, τους οποίους είχε επικυρώσει περυσινό συμβούλιο, με πλειοψηφία, (αριθ. 10-22/07/2013) μιας απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο ΠΥΣΠΕ λίγο πριν τη λήξη της θητείας του (αριθ. 34- 21/12/2012) οι οποίοι ποτέ όμως δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη. Με αυτόν τον τρόπο το υπηρεσιακό συμβούλιο, έστω και την τελευταία στιγμή, αποδέχθηκε ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και σωστά αναθεώρησε τη στάση του. Παράλληλα στις 10/10/2013 η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, απόφαση που κοινοποιήθηκε στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου (29/10/2013 με αριθμ. πρωτ. 192).

Επισημαίνω ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν έχουν την αρμοδιότητα να θεσμοθετούν επομένως και να θέτουν αυθαίρετα περιορισμούς στις αποσπάσεις των συναδέλφων μας. Οι αποσπάσεις γίνονται προς όφελος των εκπαιδευτικών και δεν μπορεί κανένας να βάζει περιορισμούς. Καμία απόφαση επομένως υπηρεσιακών μεταβολών δεν μπορεί να υπάρξει δίχως απόφαση και έγκριση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ως αιρετός, σας ζητώ:

Α) Να παρέμβετε, όπως προβλέπεται από το θεσμικό σας ρόλο, προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου

Β) Να υπάρξει άμεσα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου για το θέμα

Ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Γιώργος Τρούλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση