HomeΚΡΗΤΗΝτόμινο εξελίξεων μετά το «κανόνι» του Labirint – Πρώτο μέλημα οι Ρώσοι τουρίστες

Ντόμινο εξελίξεων μετά το «κανόνι» του Labirint – Πρώτο μέλημα οι Ρώσοι τουρίστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η χθεσινή «βόμβα» που έπεσε χθες στον κόσμο του τουρισμού (δείτε εδώ). Η ανακοίνωση της πτώχευσης του πέμπτου μεγαλύτερου ρωσικού touroperatorLabirint έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ειδικά στην Ελλάδα, που μέχρι πρότινως ο Labirint είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα.

Αυτή την ώρα κύριο μέλημα είναι η φροντίδα των ρώσων τουριστών που έχουν «ξεμείνει» στην Ελλάδα – ένας αριθμός που αγγίζει τους 20.000 – αλλά και οι Ρώσοι πελάτες που είχαν κλείσει πακέτα με το συγκεκριμένο touroperator.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μπάλα» της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.

Στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής οι τουρίστες έχουν μετακινηθεί σε ξενοδοχεία και αναμένουν τις εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς μόνο προς το χειρότερο μπορεί να είναι.

SAPOYNAKH

Φ. Σαπουνάκη: «Εμείς είμαστε το θύμα της ιστορίας»

Μέχρι και χθες το βράδυ η εταιρία LeGrand που εκπροσωπεί το Labirint στην Ελλάδα εξυπηρετούσε αφίξεις. Όπως αναφέρει στο cretapost, η διευθύνουσα σύμβουλος της LeGrand, Φωτούλα Σαπουνάκη, δεν υπήρχε κανένα σημάδι για το «κανόνι» που βάρεσε το μεγάλο ρωσικό πρακτορείο.

«Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αυτή η είδηση. Εμείς την μάθαμε μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν είχαμε κανένα σημάδι και καμία ειδοποίηση. Μπορώ να σας πω ότι μέχρι και χθες το βράδυ εξυπηρετούσαμε αφίξεις της συγκεκριμένης εταιρίας», επεσήμανε η κ. Σαπουνάκη ενώ παράλληλα μας έδωσε και μία εικόνα για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα με τους τουρίστες.

«Εμείς απλά πληροφορηθήκαμε ότι τρεις πτήσεις σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη δεν θα πραγματοποιηθούν. Θορυβηθήκαμε κι αναρρωτιόμασταν πώς ήταν δυνατόν αυτή η μεγάλη εταιρία να πτωχεύσει. Παρ’ όλα αυτά οι πελάτες της Labirint που έχουν εξυπηρετηθεί από εμάς στην Ελλάδα – μέχρι την ημερομηνία της πτώχευσης – βρίσκονται όλοι στα ξενοδοχεία τους, τα οποία έχουν πληρωθεί από εμάς, ανεξάρτητα από το εάν έχουμε καλυφτεί από τη Labirint. Οι πελάτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι που είχαν κλείσει μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κλείσουν εκ νέου τις διακοπές τους», επεσήμανε η κ. Σαπουνάκη.

BLATAKHS GIORGOS

1.400 Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται στην Ελλάδα

Αυτή την ώρα βρίσκονται 1.400 τουρίστες στα διάφορα αεροδρόμια της χώρας οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία, ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων, Μιχάλης Βλατάκης.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιούνται οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που αναλαμβάνουν να τους επαναπατρίσουν. Η αντιπρόσωπος της Labiritnστην Ελλάδα είναι η LeGrandτης κ. Φωτεινή Σαπουνάκη που προσωπικά μ’ ενημέρωσε που θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου οι επιβάτες που είναι εδώ ν’ αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα μπορούν  να ταξιδέψουν – εφόσον δεν βρουν άλλους τρόπους – 200.000 Ρώσοι Τουρίστες που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών με την Labirint», επεσήμανε ο κ. Βλατάκης και παράλληλα εξέφρασε φόβους για επιπλέον λουκέτα.

«Αυτό είναι ένα ντομινο που θα πάρει σβάρνα και άλλους μικρούς touroperator», ανέφερε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

MPAMIEDAKHS

Δυσφήμιση για την χώρα

Τεράστιες θα είναι οι επιπτώσεις για τον τουρισμό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μιλώντας στο cretapost τουριστικοί πράκτορες.

«Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες στον τουρισμό της Ελλάδος γιατί εκτός του ότι θα χάσουν κάποιοι χρήματα είναι και η δυσφίμηση που γίνεται λόγω του ότι έχουν μείνει οι πελάτες χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν», επεσήμανε ο κ. Μπαμιεδάκης.

Την ίδια ώρα, τουριστικός πράκτορας αναφέρει: «Δε νομίζω πως ήταν προς όφελος κάποιου αυτό που έγινε. Θα χάσουν όλοι γιατί δεν αναπληρώνεται ούτε ο κόσμος, ούτε ο τζίρος. Υπάρχουν φόβοι για νέα λουκέτα αλλά δε νομίζω ότι θα δούμε κι άλλα φέτος. Νομίζω πως ήταν αρκετά αυτά που έγιναν για φέτος».

BLATAKHS TOYRISTES2 TOYRISTKOS PRAKTORAS

Διαφήμιση
Διαφήμιση