HomeΚΡΗΤΗΨήφισμα για την Γάζα στην Λότζια

Ψήφισμα για την Γάζα στην Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσαν, χθες Πέμπτη 31 Ιουλίου και προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από κοινού οι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της Ανθρώπινης Πόλης και η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», για τον τερματισμό της αιματοχυσίας και του αποκλεισμού στη Γάζα.

Αναλυτικά η πρόταση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει αμέσως τις  στρατιωτικές επιχειρήσεις (χερσαίες & αεροπορικές) που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζει απερίφραστα. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Είναι απαράδεκτο η ισραηλινή κυβέρνηση να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία τριών παιδιών, εφαρμόζοντας την πολιτική συλλογικής ευθύνης και  τιμωρώντας έναν ολόκληρο πληθυσμό, αποκλεισμένο από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να προχωρήσει  στη σύναψη εκεχειρίας υπό διεθνή εγγύηση που θα περιλαμβάνει και ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, αλλά και να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας και τον εποικισμό των παλαιστινιακών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η αποφυλάκιση των Παλαιστινίων που είχαν απελευθερωθεί κατόπιν συμφωνίας και συνελήφθησαν ξανά, και βέβαια των κρατούμενων βουλευτών της παλαιστινιακής Βουλής.

Πρέπει να αναγνωριστεί στον Παλαιστινιακό λαό το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ώστε να αποκτήσει κυρίαρχη κρατική οντότητα στα σύνορα πριν την 4/6/1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και το δικαίωμα της επιστροφής όλων των προσφύγων, βάσει της απόφασης 194 του Ο.Η.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση