HomeΚΡΗΤΗΑς αναλογιστούμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί και ας κάνουμε το ξεκίνημα την 3η Αυγούστου…

Ας αναλογιστούμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί και ας κάνουμε το ξεκίνημα την 3η Αυγούστου…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπρόσωποι συνδιοργανωτών φορέων καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση της 3ης Αυγούστου, στην Αμμουδάρα και ενισχύουν το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Σαράντης Σιμάκης, Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη & Οικονομική Ιδιοτέλεια): «»Οδηγούμε με ασφάλεια», ένας τίτλος με μεγάλης σημασίας νόημα. Ζούμε σε ένα πανέμορφο Νησί που δυστυχώς πέρα από την επιβεβλημένη , ανακατασκευή και δημιουργία νέων σύγχρονων δρόμων, η »άναρχη» οδηγική συμπεριφορά εντός και εκτός Πόλης, είναι αυτή που επί το πλείστον οδηγεί σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχώς , δυστυχήματα .

Ως Νέος Οδηγός και Πολίτης θα ήθελα να πω κύριος προς τους Νέους, ότι η ΜΗ συνειδητοποίηση της ευθύνης που παίρνουμε μόλις »μπούμε πίσω από το τιμόνι» , είναι αυτή που οδηγεί καθαρά στην απερισκεψία και στην δημιουργία Τροχαίων. Το μέσω μεταφοράς (αμάξι, μηχανή) είναι ένα κινητό » όπλο» που αν δεν προσέξεις μπορεί να σου στερήσει ότι πολυτιμότερο υπάρχει , την ανθρώπινη ζωή συνανθρώπων ,αγαπημένων προσώπων αλλά και του ίδιου σου του εαυτού !!!

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 3 Αυγούστου , η συνέχεια όμως θα είναι καθοριστική.»

Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου: «H σημασία της Οδικής Ασφάλειας είναι τόσο μεγάλη όσο και η οικονομία κάθε χώρας.

Η Οδική Ασφάλεια εξαρτάται από τρεις παράγοντες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους: Τον άνθρωπο, το όχημα και το περιβάλλον.

•          Στον ανθρώπινο παράγοντα, που είναι ίσως και ο σημαντικότερος από τους τρεις, συμπεριλαμβάνεται η Κυκλοφοριακή Αγωγή του οδηγού, η επίδραση του αλκοόλ, η κόπωση , η όραση, η ηλικία αλλά και η ψυχοσύνθεση του οδηγού.

•          Στον παράγοντα όχημα, συμπεριλαμβάνεται το είδος του οχήματος, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναπτυσσόμενη ταχύτητα και την τοποθέτησή του πάνω στο οδόστρωμα, όπως η ηλικία του οχήματος, τα ελαστικά, ο φωτισμός και το σύστημα πέδησης.

•          Στον τρίτο παράγοντα, το περιβάλλον, συμπεριλαμβάνεται η οδική υποδοµή όπως προκύπτει από τη κατασκευή και τη µελέτη της οδού, αλλά και τη διατήρησή της σε ένα επίπεδο ασφαλούς λειτουργίας µε τη συντήρηση, τον εξοπλισµό και τον έλεγχο.

Επιπλέον εξίσου σημαντικές είναι και οι καιρικές συνθήκες, ο κυκλοφοριακός φόρτος και η     οδική σήμανση.

Καταλήγοντας, αν και οι τρεις αυτοί παράγοντες καταφέρουν να λειτουργούν και να αλληλεπιδρούν σωστά, τότε τα τροχαία ατυχήματα θα μειωθούν στο ελάχιστο.»

Γιώργος Αρντ, Πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου: «Η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων που μας «χαρίζει» τη θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ευρώπη, είναι θέμα που απασχολεί όλους μας. Ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για την κοινωνία της Κρήτης μας  που, όμως, με λίγη προσπάθεια και πίστη από όλους μας μπορεί να λυθεί.

Θέληση, σωστή ενημέρωση, συνέπεια στην τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, υπευθυνότητα αλλά κυρίως σεβασμός στον άλλο. Κάνοντας αυτά τα απλά βήματα στην καθημερινή μας μετακίνηση, θα καταφέρουμε όλοι μαζί να μειώσουμε αισθητά τα ατυχήματα στους δρόμους του νησιού μας.

Έτσι χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές, ας αναλογιστούμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί και ας κάνουμε το ξεκίνημα την 3η Αυγούστου…

Οι Παλαιοί Πρόσκοποι Ηρακλείου με χαρά και υπευθυνότητα, συμμετέχουν στην εκδήλωση «Οδηγούμε με Ασφάλεια» ευελπιστώντας ότι έτσι πρέπει να κινηθούμε ως κοινωνία για να μη θρηνούμε τόσα πολλά θύματα, τόσο άδικα.

Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει η μετακίνηση με τα οχήματά μας ασφαλέστερη!»

Μπάμπης Μαρκάκης, Πρόεδρος Ένωσης καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης: «“Οδηγούμε με ασφάλεια” είναι το σύνθημα  το οποίο θα πρέπει να μας βρει όλους αποδέκτες.

Συμμετέχουμε σε αυτή την σημαντική προσπάθεια που γίνεται  προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής στο δρόμο.

Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση της 3ης Αυγούστου.»

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete

Διαφήμιση
Διαφήμιση