HomeΚΡΗΤΗΑνοίγει το… Κοινωνικό φροντηστήριο

Ανοίγει το… Κοινωνικό φροντηστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν από αύριο, Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, οι εγγραφές στο “Κοινωνικό Φροντιστήριο” του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, και έχει ως με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα.

«Για τρίτη συνεχή χρονιά προχωρούμε στη λειτουργία του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου”, μιας κοινωνικής δράσης, που και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς δώσαμε τη δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποστηριχθούν μαθησιακά από φροντιστήρια της πόλης μας” τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων και Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.

Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε ότι με τον θεσμό του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” δίνεται ανάσα στις οικογένειες των μαθητών, “καθώς αφαιρείται μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση”.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιο Καμπουράκη, για τη συνεργασία όσο και την Αντιπρόεδρο, κα. Βουράκη, για τον από κοινού σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος τα τρία τελευταία χρόνια, “ενός προγράμματος πρωτοπόρου πανελλαδικά και με μεγάλη ωφέλεια για την τοπική κοινωνία, αφού η ανταπόκριση ήταν μεγάλη”, επισημαίνει σε δήλωση της η κα. Χατζηδάκη, και συμπληρώνει “η εμπιστοσύνη στον Δήμο Χανίων και στον Σύλλογο για την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατική επιλογή των ωφελουμένων μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη λειτουργία του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου”.

“Ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, που προσέφεραν θέσεις για δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα για το σχολικό έτος 2014 – 2015 στις ακόλουθες φροντιστηριακές μονάδες:

1.         ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Σ. Γαρνέλης, Β. Ξέρας, Γ. Πετρακάκης

2.         ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ: Σ. Αλιγιζάκη

3.         ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ: Ν. Καλφάκης

4.         ΕΞΕΛΙΞΗ: Ε. Ακρωτηριανάκη

5.         ΘΕΣΜΟΣ: Γ. Δασκαλάκης, Γ. Θεοδωράκης, Μ. Μπουζουνιεράκης, Γ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Νικηφοράκη

6.         ΚΛΑΣΙΚΟΝ: Σ. Δρακάκη

7.         ΜΕΘΟΔΙΚΟ: Γ. Καρμπαδάκης, Γ. Σινάνης, Σ. Χατζημαρινάκης

8.         ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ: Ρ. Βουράκη

9.         ΠΡΟΟΔΟΣ: Γ. Καμπουράκης

10.       ΣΤΟΧΟΣ: Μ. Καλογεράκης

Τέτοιες πρωτοβουλίες συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων αναδεικνύουν και τον κοινωνικό ρόλο των εκπαιδευτικών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, και η Αντιπρόεδρος, Ρούλα Βουράκη, σε δήλωση τους τονίζουν “τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Νομού Χανίων, έχοντας επίγνωση των δυσχερειών, που επιφέρει η οικονομική κρίση στην κοινωνία και με σταθερό το αίτημα για περισσότερη παιδεία ως κριτήριο ποιότητας πολιτισμού συμμετέχουμε με την απαραίτητη ηθικοπαιδαγωγική ευαισθησία για 3η συνεχόμενη χρονιά εθελοντικά  στο θεσμό του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου”.

“Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού προσφέρουμε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή υποτροφίες δωρεάν φοίτησης στις έγκυρες και νόμιμες φροντιστηριακές μας μονάδες σε μαθητές και μαθήτριες της πόλης, των οποίων οι οικογένειες πληρούν τα κριτήρια, που θέτουν από κοινού κάθε χρόνο οι συνεργαζόμενοι φορείς για τις αιτήσεις των υποψηφίων”, καταλήγουν στη δήλωση τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

•           ΑΙΤΗΣΗ /ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

•           ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ  Ή ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ Ή ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

•           ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

•           ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ε1 ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ Ε9, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ (ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΡΚΗ ΒΕΒΑΙΑΩΣΗ ΑΠ’ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

•           ΓΝΩΜΑΤΕΥΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Ή ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

•           ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος).

Υποβολής αιτήσεων έως και την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, κατά τις εργάσιμες ώρες. Τηλ. Επικοινωνίας: 2821341696, 2821341691, 2821341689.

Διαφήμιση
Διαφήμιση