HomeΚΡΗΤΗΤα τσιγάρα, τα ποτά και τα… αυτοκίνητα τους έστειλαν στα κρατητήρια

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα… αυτοκίνητα τους έστειλαν στα κρατητήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια» έλεγε ένα γνωστό λαϊκό άσμα στη δεκαετία του ’90. Στην προκειμένη περίπτωση τα λαθραία τσιγάρα, ο παράνομος καπνός έστειλαν έναν Ηρακλειώτη και δύο αλλοδαπούς στη φυλακή.

Ο 59χρονος με συνεργούς έναν 32χρονο Αλβανό κι μια 43χρονη Ρουμάνα, είχαν κρύψει σε αρκετά σημεία τα λαθραία ποτά και τον καπνό.

Όλα ήρθαν στο φως μετά από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας που βρήκε σε ένα σπίτι στον Πόρο, σε ένα καφενείο αλλά και σε ένα αμάξι 362 φιάλες και 2900 γραμμάρια καπνού.

POTA

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και 43χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 59χρονος, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, στις οικίες και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφενείο» ιδιοκτησίας 24χρονης νεαρής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους, κατασχέθηκαν συνολικά 362 φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών καθώς και 2900 γραμμάρια καπνού αγνώστου προελεύσεως και επεξεργασίας, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Τα κατασχεθέντα είδη, βρέθηκαν σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι συλληφθέντες, στην οικία της 43χρονης και στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον κατασχέθηκαν, συνολικά 5 οχήματα (τρία Ι.Χ.Ε και δύο Ι.Χ.Φ.) και ένα τρέιλερ τα οποία χρησιμοποιούταν ως χώροι αποθήκευσης και μεταφοράς των προς πώληση λαθραίων ποτών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση