HomeΚΡΗΤΗΜέχρι τέλους του έτους η μελέτη για την Χρυσή

Μέχρι τέλους του έτους η μελέτη για την Χρυσή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη για τη νήσο Χρυσή πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δήμο Ιεράπετρας.

Συμμετείχαν αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες από το Δήμο, τη Διεύθυνση Δασών, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού και τις μοναδικές ομορφιές του, επισημαίνοντας ότι είναι ένα στολίδι για το Δήμο Ιεράπετρας, ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός με μεγάλη επισκεψημότητα.

Ωστόσο σημείωσε «θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία του φυσικού του περιβάλλοντος. Παράλληλα να προχωρήσει η δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα διασφαλίσουν στους επισκέπτες αξιόλογες υπηρεσίες κατά τις ώρες παραμονής τους.

Ο Δήμος έχει αναθέσει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την εκπόνηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης που αφορά τη Χρυσή. Ο κ. Μ. Δρετάκης από το ΜΦΙ έκανε μια πρώτη παρουσίαση των προτάσεων για τη Χρυσή. Συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και θα επακολουθήσει ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς και τον κόσμο της Ιεράπετρας. Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του έτους η διαχειριστική μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρχει ένα πλαίσιο λειτουργίας στο νησί. Είναι ένα βασικό βήμα για να μπορέσει να μπει μια τάξη στη Χρυσή».

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Εμμ. Συλιγάρδος επεσήμανε: «Όποια μελέτη προκύψει από το Μουσείο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Διεύθυνση Δασών και μετά θα εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα, που θα καθορίσει και το φορέα διαχείρισης. Η μελέτη του Μουσείου θα είναι εισήγηση- πρόταση προς την υπηρεσία μας, θα μελετηθεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ελλείψεις ή παρατυπίες ενδεχομένως λόγω άγνοιας. Αφ’ ότου εγκριθεί από την υπηρεσία θα κινηθούν οι επόμενες διαδικασίες».

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να περιλαμβάνεται στη μελέτη του Μουσείου η δημιουργία υποδομών που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες -δεδομένων και των αρκετών ωρών παραμονής τους στο νησί- να μπορούν να απολαμβάνουν αυτονόητες και αναγκαίες υπηρεσίες, να προμηθεύονται ένα μπουκάλι νερό ή να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες.

Ανατολή, ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση