HomeΚΡΗΤΗΟ Μ. Μαριάς για τους εκτελεσθέντες της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων

Ο Μ. Μαριάς για τους εκτελεσθέντες της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες κατοίκους της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

«Τιμούμε τις εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων.

Χρέος όλων να μη λησμονήσουμε αυτούς τους νεκρούς που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές. Ευθύνη μας, όμως, παράλληλα είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους. Ηθική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην άμεση διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ένα ζήτημα που σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ.

Προεκλογική μου δέσμευση, την οποία και υπογράμμισα στους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων, κατά την περιοδεία μου και την κατάθεση στεφάνου στη Μουσιωτίτσα, ήταν να θέσω το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή.

Αυτό και έπραξα με την ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Ιουλίου 2014, όπου ανέπτυξα όλα τα ισχυρά επιχειρήματα της πατρίδας μας και ζήτησα από τους 730 Ευρωβουλευτές των υπολοίπων 27 κρατών μελών της Ε.Ε. να υποστηρίξουν τις ελληνικές προσπάθειες. Πρέπει να αναγκαστεί η Γερμανία να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές της προς την Ελλάδα, ύψους τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ πλέον τόκων.

Πιστός στις θέσεις μου και με την υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών θα συνεχίσω με την ίδια επιμονή να το παλεύω».

Διαφήμιση
Διαφήμιση