HomeΚΡΗΤΗΆναψε ξανά το ρεύμα μετά που «έσβησε» η 56χρονη – Τι έδειξε η νεκροψία

Άναψε ξανά το ρεύμα μετά που «έσβησε» η 56χρονη – Τι έδειξε η νεκροψία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες μετά που «έσβησε» η 56χρονη τετραπληγική Ευτυχία Ποποδάκη εξαιτίας της ΔΕΗ που της έκοψε το ρεύμα, η εταιρία ηλεκτρισμού πήγε σήμερα στο σπίτι της και πραγματοποίησε επανασύνδεση του ρεύματος.

Στο σημείο βρίσκονταν όλοι οι συγγενείς της 56χρονης αλλά και πλήθος κόσμου που απλώς καταχειροκρότησαν – ειρωνικά εννοείται – την ΔΕΗ για την επανασύνδεση.

Λίγο νωρίτερα, ο γιος της 56χρονης είχε ξεσπαθώσει σε τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας πως για 800 ευρώ «έχασα τη μάνα μου» (δείτε εδώ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Νεκροψία με δύο ιατροδικαστές

Η νεκροψία – νεκροτομή της άτυχης γυναίκας γίνεται στο Ηράκλειο και μάλιστα την εξέταση πραγματοποιούν δύο ιατροδικαστές.

Πρόκειται για τον ιατροδικαστή του Ρεθύμνου, κ. Παπαδομανωλάκη αλλά και έναν δεύτερο ιατροδικαστή που όρισε η ΔΕΗ για την εξέταση της σορού της 56χρονης.

Από τη μεριά της οικογένειας Ποποδάκη αναφέρθηκε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στον ιατροδικαστή Κρήτης κ. Παπαδομανωλάκη.

POPODAKH2

Διεξαγωγή διοικητικής προανάκρισης

Με νέα ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει πως διεξάγεται διοικητική προανάκριση για το συμβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε πρωτίστως να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας», επισημαίνει σε νέα ανακοίνωσή της η ΔΕΗ για το θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά και προσθέτει:

«Σχετικά με δηλώσεις σε ΜΜΕ, ότι το τοπικό Κατάστημα της ΔΕΗ στα Χανιά γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του καταναλωτή, σας γνωρίζουμε ότι:

•Ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση δεν προβαίνει ποτέ σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

•Πρόσθετα επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα γραπτό αίτημα για τη συγκεκριμένη περίπτωση και ουδέποτε έχει ζητηθεί διακανονισμός οφειλής.

Ως εκ τούτου,  η Επιχείρηση δεν γνώριζε και δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ωστόσο,  όπως προβλέπουν  οι Κανονισμοί της Επιχείρησης, αλλά και όπως επιβάλλει η αντιμετώπιση σοβαρών συμβάντων,  έχει συσταθεί Επιτροπή Διοικητικής Προανάκρισης για την πλήρη καταγραφή της υπόθεσης, αξιολόγησης των συμβάντων  και διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο  Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της Πολιτείας είναι ενταγμένοι 656.000 καταναλωτές οι οποίοι δεν διατρέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο διακοπής ρεύματος λόγω οφειλής. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και 5.874 άτομα που  ύστερα από σχετική αίτηση τους και έγκριση της Πολιτείας έχουν ενταχθεί στην ειδική κατηγορία ατόμων που χρήζουν ανάγκης  μηχανικής υποστήριξης.

Υπενθυμίζουμε  ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».

POPODAKH3

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τον θάνατο της 56χρονης ζητούν κόμματα και ομοσπονδίες

Μπορεί στη ζωή της η 56χρονη να μην είχε την προσοχή που έπρεπε από τους φορείς ωστόσο ο θάνατός της έχει πυροδοτήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες το μεσημέρι, μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη και απάνθρωπη» ενέργεια την διακοπή ηλεκτροδότησης του σπιτιού της 56χρονης από τη ΔΕΗ.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της θανούσας, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητη την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

«Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε τον χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει», δήλωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι απέναντί της η άτυχη γυναίκα «είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος».

Αλλά και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. «Πόσες ακόμα ανθρωπινές τραγωδίες πρέπει να καταγράψουν τα μνημόνια και τα χαράτσια;», διερωτήθηκε.

Με ανακοίνωσή της τέλος η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «τουλάχιστον συνυπεύθυνη» για τον θάνατο της 56χρονης.

«Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα εν έτει 2014, έρμαια υπηρεσιών, γραφειοκρατών, ελλιπούς ενημέρωσης και έλλειψης ευαισθησίας, θρηνούν ένα μέλος της οικογένειάς τους», επισήμανε η Συνομοσπονδία, καλώντας την πολιτεία, την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Ταμείων να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των ΑμεΑ.

«Ήδη είναι αργά και οι ευθύνες δεν θα φύγουν από τους υπαίτιους. Ας μην υπάρξει επόμενο θύμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ερώτηση με θέμα στη Βουλή απηύθυνε ο βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Nεκροψία

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη από την νεκροψία – νεκροτομή δεν προκύπτουν σαφή ευρήματα καθώς η γυναίκα είχε εκτεταμένες αλλοιώσεις σε καρδιά και πνεύμονες με τις ιστολογικές εξετάσεις να ρίχνουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο θάνατός της επήλθε μεταξύ 10:30 και 14:30, το χρονικό διάστημα δηλαδή που η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα τρία μηχανήματα που υποστήριζαν την τετραπληγική Χανιώτισσα, επί 24ωρου βάσεως.

Εκτός από τις ιστολογικές εξετάσεις, ειδικοί πραγματογνώμονες θα εξετάσουν τα μηχανήματα που υποστήριζαν την 56χρονη καθώς οι συγγενείς της, θα κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου. Όπως οι γιοι της τονίζουν, η ΔΕΗ γνώριζε την κατάσταση της γυναίκας, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της επιχείρησης, η οποία σημειωτέον προσέλαβε ιδιώτη ιατροδικαστή που ήταν παρών στην εξέταση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση