HomeΚΡΗΤΗ41 φορείς του Ηρακλείου «Οδηγούν με ασφάλεια»

41 φορείς του Ηρακλείου «Οδηγούν με ασφάλεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία διαδραστική διοργάνωση στην Αμμουδάρα, στις 3 Αυγούστου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιούν 41 φορείς του Ηρακλείου.

Εκπρόσωποι συνδιοργανωτών φορέων καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση της 3ης Αυγούστου, στην Αμμουδάρα και ενισχύουν το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο “Η Ηλιαχτίδα”: «Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με πολλές αρνητικές επιπτώσεις η κυριότερη των οποίων είναι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Η ανάληψη των ευθυνών από όλους μας είναι απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση και γιατί όχι την εξάλειψη αυτού του άτυπου πολέμου στους δρόμους μας με (χωρίς πρόθεση αλλά απρόσεχτους) θύτες και (δυστυχώς άτυχα) θύματα.

Η ευθύνη του κάθε πολίτη είναι να τηρεί πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποβλέποντας μόνο στην ασφάλεια της ζωής τόσο της δικής του όσο και των συνανθρώπων του και όχι στην αποφυγή επιβολής προστίμου.

Ευθύνη όμως έχει και το κράτος το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα δημόσιες πολιτικές για την τεχνική εξυγίανση της οδικής υποδομής και την διόρθωση των «κακώς κειμένων-κακοτεχνιών στους δρόμους» μιας και το παρελθόν αποδεικνύει ότι ένα σημαντικό ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων και δη θανατηφόρων οφειλόταν σε αυτά.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο ‘Η Ηλιαχτίδα¨ θεωρώντας χρέος του κάθε φορέα να συμμετέχει στην μαζική διάχυση μηνυμάτων με κοινωνικό όφελος και δη μηνυμάτων που αφορούν την υπεράσπιση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής συμμετέχει στην διοργάνωση «Οδηγούμε με ασφάλεια» η οποία έχει ως στόχο την καταγραφή στις συνειδήσεις όλων μας της αναγκαιότητας της σωστής και ασφαλούς οδήγησης.»

Γιώργος Χατζηδάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών «Palso» Νομού Ηρακλείου: «Η διοργάνωση της ημερίδας οδικής ασφάλειας ήταν πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κυρίου Αυγενάκη στην οποία ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν 42 τοπικοί φορείς δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Εμείς, ως Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Νομού Ηρακλείου, συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους φίλους οδηγούς, αλλά κυρίως να δώσουμε τα κατάλληλα μηνύματα στους μαθητές μας, ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά αποτελεί και ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η οδήγηση από μόνη της είναι ίσως το ποιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε καθημερινά και δυστυχώς την καθιστούμε επικίνδυνη εμείς οι ίδιοι.

Οι συνδιοργανωτές φορείς ευελπιστούμε στην ανταπόκριση-συμμετοχή των συμπολιτών μας όχι μόνο για την επιτυχία της προσπάθειας μας αλλά κυρίως για να επιτευχθεί ο σκοπός της.

Προτιθέμεθα, δε, να επανερχόμαστε με ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακριβώς επειδή η εμπέδωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς δεν μπορεί να επιτευχθεί με μία και μόνη εκδήλωση.»

Γιώργος Καπελάκης, Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου «Η Μεγαλόνησος»: «Το μεγαλύτερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι η ζωή του και η υγεία του. Δυστυχώς όμως, όλοι μας το αντιλαμβανόμαστε μόνο αν χάσουμε την υγεία μας ή χάσουμε ένα αγαπημένο κοντινό μας πρόσωπο.

Μια από της βασικότερες αιτίες που καθημερινά συνάνθρωποί μας και κυρίως νέοι σε ηλικία, χάνουν ή αποκτούν μια μόνιμη αναπηρία  είναι τα τροχαία ατυχήματα .

Στον τόπο μας, την Κρήτη, που ζούμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας τα τροχαία ατυχήματα έχουν γίνει μάστιγα. Ας σταματήσουμε να είμαστε θεατές αυτού του τραγικού φαινομένου νομίζοντας ότι σε εμάς δεν θα μας συμβεί ποτέ.

Όλοι μας μπορούμε να τηρήσουμε αλλά και να διαδώσουμε αυτό το τόσο απλό αλλά ουσιώδες  μήνυμα, να «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην εκδήλωση «Οδηγούμε με ασφάλεια» που θα γίνει στις 3 Αυγούστου στην Αμμουδάρα, με την ευχή όλων μας η εκδήλωση αυτή να είναι η αρχή της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στον τόπο μας.»

Μανώλης Στεφανουδάκης, Πρόεδρος Συλλόγου ΑΜΕΑ ν. Κρήτης «Το Μέλλον»: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια ωραία πρωτοβουλία, μια πρωτοβουλία διαδραστική, μέσα από αθλητικές διοργανώσεις με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν είναι μια στημένη εκδήλωση, και αυτό την καθιστά πρωτότυπη.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν και να διαδώσουν το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ξεκινά από εμάς και από τον καθένα ξεχωριστά. Από τις μικρές ηλικίες πρέπει να υπάρξει η σωστή καθοδήγηση και η καλλιέργεια οδηγικής παιδείας. Η χρήση της ζώνης, του κράνους, η τήρηση των ορίων ταχύτητας, η αποφυγή του αλκοόλ, μεταξύ άλλων, είναι ό,τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας για να προστατεύσουμε εμάς, την οικογένειά μας και την κοινωνία στο σύνολό της.

Απόλλωνας Φραγκιαδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης: «Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα εξελίσσονται στην δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτου. Πιστεύω όμως ότι ο καθένας από εμάς, μπορεί να συμβάλει ώστε να ανατρέψουμε αυτή την θλιβερή κατάσταση. Με λίγο παραπάνω προσοχή, ακολουθώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σεβόμενος τα όρια ταχύτητας μεταξύ άλλων, δηλαδή «Οδηγώντας με ασφάλεια», μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Κρήτη, και λόγω του επικίνδυνου οδικού δικτύου έχουμε θρηνήσει πολλές φορές. Πολλά από αυτά τα ατυχήματα θα είχαν αποφευχθεί εάν οδηγούσαμε με ασφάλεια. Το μήνυμα λοιπόν είναι «Οδηγούμε με ασφάλεια» γιατί σεβόμαστε την οικογένειά μας, γιατί σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, γιατί σεβόμαστε εμάς.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση