HomeΚΡΗΤΗΣε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακίνητων

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακίνητων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κρήτη καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους για ιδιοκτησίες από τις οποίες δεν έχουν εισόδημα.

Όπως τονίζει ο  ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου «Δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν κάθε χρόνο τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για ακίνητα τα οποία δεν τους δίνουν εισόδημα».

Στην ίδια θέση κινείται και η πρόεδρος Κτηματομεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη η οποία δηλώνει: «Μεγάλοι χαμένοι από την εφαρμογή του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων βλέπουμε ότι είναι πλέον οι ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων και των απούλητων διαμερισμάτων. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν φόρους για ακίνητα που δεν τους αποφέρουν εισοδήματα.

Την άγνοια της κυβέρνησης για το θέμα υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς: «Εδώ έχουμε διπλή φορολόγησή τους. Και με τον πρώτο φόρο που αντικαθιστά το χαράτσι αλλά και με το συμπληρωματικό φόρο που είναι πάνω από 300 χιλιάδες και μόνο στην αστική ακίνητη περιουσία. Το τονίζω αυτό γιατί εδώ βρίσκεται και η πολιτική αιχμή του όλου θέματος. Ότι δηλαδή η αστική ακίνητη περιουσία καλείται να πληρώσει ένα διπλό φόρο με κύριο θύμα τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων κτισμάτων».

Να τονίσουμε ότι το 25% των ακινήτων προς εκμετάλλευση είναι κενά ή ξενοίκιαστα ενώ την ίδια ώρα οι οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς το δημόσιο είχαν φτάσει το 2012 στα 499 εκατομμύρια ενώ και το 2013 974 εκατομμύρια ευρώ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση