HomeΚΡΗΤΗΘέματα που αφορούν την Κρήτη, συζήτησαν Πλακιωτάκης-Ροκαδάκης

Θέματα που αφορούν την Κρήτη, συζήτησαν Πλακιωτάκης-Ροκαδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόριο Ροκαδάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν το νησί και κυρίως το θέμα της αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Πλακιωτάκης, συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα ζητήματα που άπτονται των στρατηγικών προτεραιοτήτων σε επίπεδο Κρήτης και έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα για την νέα Προγραμματική περίοδο το θέμα του ΒΟΑΚ.
Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε για την τεχνική έκθεση που έχει συνταχθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ( ΟΑΚ ) η οποία θα διαβιβαστεί αρμοδίως στο γραφείο του Πρωθυπουργού και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση έτσι ώστε σε επίπεδο πλέον κεντρικό να τεθεί το θέμα του ΒΟΑΚ ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης θα αναλάβει την πρωτοβουλία έτσι ώστε να διαβιβαστεί η τεχνική έκθεση του ΟΑΚ στο γραφείο τον Πρωθυπουργού και να τεθεί το θέμα του ΒΟΑΚ ως πρώτη επιλογή σε επίπεδο κυβέρνησης.
Ο κ. Πλακιωτάκης στη συνέχεια ανέφερε ότι εκκρεμεί να προχωρήσει η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού του ΒΟΑΚ που θα αναλύσει τις προτεραιότητες και τον τρόπο χρηματοδότησης έτσι ώστε να μπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Κρήτης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το θέμα της οδικής ασφάλειας. Σε τμήματα ή περιοχές που δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα το θέμα της υλοποίησης του ΒΟΑΚ, να προχωρήσει το θέμα της οδικής ασφάλειας που για την Κρήτη αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας.
Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι, « μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σε επίπεδο Κρήτης ο στρατηγικός σχεδιασμός που απαιτείται για να προχωρήσει η υλοποίηση. Τώρα οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει , όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι ο ΒΟΑΚ είναι το Νο 1 Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Κρήτη. Είναι θέμα που θέσαμε στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, ο οποίος άμεσα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και αναμένονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του».
Ο υφυπουργός Εργασίας είχε επίσης επαφές με τους νέους Δημάρχους Οροπεδίου Λασιθίου και Ιεράπετρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση