HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος η… νέα ΚΑΠ

Επί τάπητος η… νέα ΚΑΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.00 πμ, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, σύσκεψη με θέμα την αναθεώρηση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών, συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών φορέων, οι όποιοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε τα εξής:

«Η συμμετοχή των φορέων στη σύσκεψη αυτή, κατέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη νέα ΚΑΠ.

Η επικείμενη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας, ώστε ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Η πρόταση μας είναι η κάθε περιφέρεια να εξακολουθήσει να παίρνει από την νέα ΚΑΠ το ίδιο ποσοστό επί των ενισχύσεων που έπαιρνε και στη προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Απορρίπτουμε την πρόταση για κατανομή των αμέσων ενισχύσεων με διαίρεση της χώρας σε 2 Περιφέρειες (1 για τις καλλιέργειες και 1 για τους βοσκότοπους) αλλά και την πρόταση όλη η χώρα 1 περιφέρεια.

Προβληματιζόμαστε με την πρόταση που προβλέπει 3 ζώνες και άρα 3 διαφορετικά επίπεδα δικαιωμάτων.

Απαιτούμε να συμπεριλήφθην τα εσπεριδοειδή στα προϊόντα που θα μπουν στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.»

«Πιστεύομαι ότι θα πρέπει να στηριχτούν προγράμματα και δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας , ανάδειξης των ελληνικών φύλων και ποικιλιών».

«Ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Καρασμάνη, εντός του τρέχοντος μηνός και επιφυλαόμεθα να επανατοποθετηθούμε – παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια – μετά την κατάθεση από τη πλευρά του ΥΠΑΤΤ της εθνικής πρότασης για την νέα ΚΑΠ.»

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς:

Το ΓΕΩΤΕΕ και ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Ν. Χανίων με εκπρόσωπο τους τον Λευτέρη Ντουντουνάκη, Γραμματέα ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης, το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελαίας, με τον Καμπούρη Γιώργο, το ΜΑΙΧ με τον Καλαïτζίδη Χαρίτο, ο ΣΕΔΗΚ, με τον Νίκο Μιχελάκη, ο Δήμος Κισσάμου με τον Δήμαρχο Μυλωνάκη Γεώργιο και τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Σταθάκη Θεόδωρο, ο Δήμος Αποκορώνου με τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Μιχελάκη, ο Δήμος Χανίων με τον Ειδικό Σύμβουλο του Δήμαρχου,  Στέλιο Ρίγλη, ο Δήμος Πλατανιά με τον Δημοτικό Σύμβουλο Χαλακατεβάκη Ηλία, ο Δήμος Σελίνου-Κανδάνου με τον Δήμαρχο Δερμιτζάκη Γεώργιο, ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, Μενούσης Σταυριανουδάκης, οι Μπικάκης Γεώργιος και Γωνιωτάκης Γεώργιος, ως Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «η ΕΝΟΤΗΤΑ », ο Τρικουνάκης Ευτύχης, Πρόεδρος της Ομάδας Εσπ/δων ο «ΚΟΡΜΟΣ», ο Αλέξανδρος Γιανενάκης, Πρόεδρος του Α. Σ. Πλατάνου, ο Τραχανατζής Μανώλης, Εκπρόσωπος της Ομάδας των Βιοκαλλιεργητών και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Χανίων, Μιχάλης Μεσσαριτάκης, Δ/ντης της ΔΑΟΚ, Χρύσα Χαριτάκη Μακράκη, Αν/ρια Δ/ρια της ΔΑΟΚ,  Μαρία Μυλωνάκη, Τμηματάρχης στην ΔΑΟΚ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση