HomeΚΡΗΤΗ“Έσβησε” ο Αστέριος Κατσαμούρης

“Έσβησε” ο Αστέριος Κατσαμούρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τελευταία του πνοή άφησε ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αστέριους Κατσαμούρης βυθίζοντας στο πένθος όλο τον ιατρικό κόσμο της Ελλάδος.

Ο Αστέριος Κατσαμούρης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Κρήτη καθώς για δύο δεκαετίες βρίσκονταν στο ΠΑΓΝΗ όπου και οργάνωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα της άσκησης στην κλινική χειρουργική του Πανεπιστημίου Κρήτης και την πρώτη Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα στο Παν/μιο Κρήτης.

O Α. Κατσαμούρης τελείωσε το γυμνάσιο της Αρναίας Χαλκιδικής και τις προπτυχιακές σπουδές του τις τελείωσε στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» Στη συνεχεία μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε για μια περίπου πενταετία στην Ιατρική Σχολή του Harvard, στο Γενικό Νοσοκομείο Massachusetts. Εκεί, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του εστιάστηκαν στην αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων χειρουργικών ασθενών και την αγγειοχειρουργική.

Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε και στη Mayo Clinic των ΗΠΑ (Minnesota). Ακολούθως υπηρέτησε ως καθηγητής Αγγειοχειρουργικής για μια περίπου 20ετία, (1990-2009) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ακολούθως υπηρέτησε ως καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Γενικό Νοσοκομείο « ΑΧΕΠΑ»).

Διαφήμιση
Διαφήμιση