HomeΚΡΗΤΗΚάλεσμα του ΕΚΗ για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Κάλεσμα του ΕΚΗ για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΕΚΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους και καταναλωτές του Ηρακλείου να στηρίξουν τους συναδέλφους μας στο εμπόριο, με την απουσία τους από τις αγορές την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΗ: “Η απόφαση αυτή είναι προάγγελος για το τι θα επακολουθήσει, παντελώς «ελεύθερη» και χωρίς όρια λειτουργία τις Κυριακές όλου του χρόνου, όλων των καταστημάτων και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Εξάλλου είναι αποδεδειγμένο ότι κανείς μας δεν πάσχει από αγοραστικό χρόνο, αλλά από αγοραστική δύναμη, μιας και τα εισοδήματα μας έχουν λεηλατηθεί”.

Και συνεχίζει: “Ο Υφυπουργός ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος καθοδηγούμενος από την Κυβέρνηση αποφασίζουν για μια ακόμα φορά, με  πρόσχημα την ανάπτυξη του Τουρισμού, στην πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Στην πραγματικότητα  η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων καταστρέφοντας  το μικρομεσαίο εμπόριο και χιλιάδες θέσεις εργασίας .

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.

•          Κάνει τους εργαζόμενους σκλάβους! Τους καλεί να δουλέψουν δωρεάν για τους εργοδότες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή , χωρίς πρόσθετο ρεπό, στο όνομα της Ανταγωνιστικότητας.

•          Διαλύει την οικογενειακή και προσωπική ζωή όλων μας!

Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 Ευρώ το μήνα.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εμπορίου σήμερα!

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση