HomeΚΡΗΤΗΜ. Αλιφιεράκης: «Η Γεωργική Έκθεση Μεσαρά θεσμός για το νομό Ηρακλείου»

Μ. Αλιφιεράκης: «Η Γεωργική Έκθεση Μεσαρά θεσμός για το νομό Ηρακλείου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις του αγροτικού κλάδου στην ενδοχώρα του Νομού μας και προσελκύει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της αγροτικής παραγωγής”.

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων της 14ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς, στους Βώρους.

Η έκθεση πραγματοποιείται από το 1988 κάθε δύο χρόνια στο χώρο δίπλα από το Ερευνητικό Κέντρων Βώρων .

Φέτος μετέχουν συνολικά 54 επιχειρήσεις, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αρωματικών φυτών, αγροτικών μηχανημάτων κλπ  από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα εγκαίνια την έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20  Ιουλίου, τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ Ιωακείμ και παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Βουλευτής  Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστας Δαμοβολίτης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, ο νέος Δήμαρχος Φαιστού κ.  Γιώργος Αρμουτάκης. και ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης.

ALIFIERAKHS2

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Αλιφιεράκης έχει ως εξης:

“Φίλες και Φίλοι

Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις του αγροτικού κλάδου στην ενδοχώρα του Νομού μας και προσελκύει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της αγροτικής παραγωγής.  Δίνοντας προτεραιότητα στην ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης, που μπορεί να απορροφήσει ανέργους, η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, πλαισιώνεται από πλήθος επιμέρους παράλληλων δραστηριοτήτων, κάτι που εκτός των άλλων καταδεικνύει ότι η οικονομική κρίση που είναι μεγαλύτερη στην αγροτική οικονομία, δε στάθηκε εμπόδιο στη διοργάνωση της έκθεσης.

Στόχος της Έκθεσης και φέτος είναι η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου αλλά και η ανάδειξη των προοπτικών που διανοίγονται για μια συνεχώς βελτιωμένη αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας. Εδώ στους Βώρους που φιλοξενείται η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς από το 1988, αναδεικνύεται πλήρως η διάσταση της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, που ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να αποτελέσει το στρατηγικό τομέα παραγωγής της τοπικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που θα πρέπει να συνάδει με την ιστορική πορεία του ελληνικού αγροτικού χώρου και της υπαίθρου. Που θα διατηρεί έναν πολυλειτουργικό ρόλο που σχετίζεται άρρηκτα με τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της υπαίθρου, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς αποτελεί πλέον θεσμό για τον Νομό Ηρακλείου καθώς έχει συνεισφέρει αποτελεσματικά στη γεωργική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο των Κρητικών αλλά και επιχειρηματιών και αγροτών και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στάθηκε αρωγός στην συγκεκριμένη  προσπάθεια από το ξεκίνημά της, πιστεύοντας στην αναπτυξιακή συμβολή της τόσο για το θεματικό περιεχόμενο της, όσο και τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα της. Οι θεματικές εκθέσεις είναι απολύτως βέβαιο ότι συνθέτουν την προοπτική του Εκθεσιακού θεσμού, και η διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης μέσα στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου δίνει τον ρυθμό για ουσιαστική και ισόρροπη ενδοπεριφερειακή ανάπτυξη.

Δίνοντας προτεραιότητα στην ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα του τόπου, που μπορεί να απορροφήσει ανέργους, αλλά και στην ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων η φετινή διοργάνωση υπόσχεται πολλές νέες δράσεις, μεγαλύτερη διάρκεια, πληρότητα και ποιότητα εκθεμάτων αλλά και κοινωνικοπολιτιστικά γεγονότα που θα συμπληρώσουν αρμονικά τις αμιγώς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές

και  στους επισκέπτες να  αποκομίσουν σημαντικά οφέλη και πληροφόρηση”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση