HomeΚΡΗΤΗΑρμόδια για τη σφράγιση καταστημάτων η αστυνομία

Αρμόδια για τη σφράγιση καταστημάτων η αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Η μόνη αρμόδια αρχή που βεβαιώνει και σφραγίζει είναι πλέον η αστυνομία. Απλώς στο δήμαρχο στέλνεται η έκθεση σφράγισης για να βγει μια τυπική απόφαση του δήμου για αφαίρεση της άδειας του καταστήματος.

Βάσει του Συντάγματος η εξουσία δεν θα πρέπει να φύγει εντελώς από το δήμο. Βρήκαν έτσι έναν πολύ έξυπνο τρόπο, η αστυνομία να σφραγίζει και ο δήμος να υπογράφει μια διαπιστωτική πράξη αφαίρεσης της άδειας.

Και να μην την υπογράψει ο δήμαρχος το κατάστημα είναι σφραγισμένο, ωστόσο δεν είναι κανείς ανόητος να μην την υπογράψει γιατί αυτό αποτελεί παράβαση καθήκοντος”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

Με την αλλαγή της νομοθεσίας ο κ. Μαρινάκης θεωρεί ότι «θα γίνουμε πιο υπεύθυνοι και κάποιες παράλογες διώξεις και μηνύσεις με τεχνητά αδικήματα όπως διατάραξη κοινής ησυχίας 8 και 2 λεπτά το απόγευμα του καλοκαιριού θα εξομαλυνθούν. Αλλά και εκείνοι που θεωρούν ότι μπορούν να παραβαίνουν τα ωράρια και να βρίσκουν κάθε φορά καταφύγιο με προθεσμίες, αναστολές και πιέσεις, πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα. Μία αρχή έχει την εξουσία για όλα, η αστυνομία.

Έτσι θωρακίζεται θεσμικά και η λειτουργία του δημάρχου. Είναι αστείο να επιβάλουμε κυρώσεις για διαπιστωμένες παραβάσεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση