HomeΚΡΗΤΗΑνοίγει σήμερα τις πύλες της η Γεωργική Έκθεσης Μεσαράς – Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Γεωργική Έκθεσης Μεσαράς – Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 14η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους.

Στα πολλά χρόνια πραγματοποίησής της, έχει αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αναγνώριση, αποδοχή και πιστούς στο ραντεβού τους, εκθέτες και επισκέπτες.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει την παραγωγή των αγροτών και φορέων της περιοχής, καθώς και εκθέτες από το χώρο του αγροτικού εξοπλισμού.

Παράλληλα αύριο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρωτογενής Τομέας και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δικτύωση» της Α.Σ. «Πρόοδος», που είναι μέλος του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης.

Όπως τονίζει το μέλος του ΕΒΕΗ Μιχάλης Καθαράκης «η δράση αυτή αναφέρεται στους ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν τη νέα μορφή επιχειρηματικότητας, ώστε να αποκτήσουν εργασία, και να προωθήσουν το θέμα της απασχόλησης στην ύπαιθρο».

Επίσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων στη «14η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς» στους Βώρους από την Πέμπτη 17 μέχρι και την Κυριακή 20 Ιουλίου, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Εκεί θα γίνεται ενημέρωση για όλα τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας  (ΤΟΠΣΑ) της Περιφέρειας Κρήτης και θα διανέμεται έντυπο υλικό.

Στόχοι του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων της Κρήτης είναι:

·         Η δικτύωση μεταξύ τους σε περιφερειακό επίπεδο.

·         Η δικτύωσή τους με επαγγελματικούς φορείς (επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι κλπ).

·         Η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δράσεις του προγράμματος και τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για την τοπική οικονομία της Κρήτης, που εκτός των διοργανωτών της Γεωργικής Έκθεσης, συμβάλλουν και συμμετέχουν ενεργά, ο Δήμος Φαιστού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώρων και η Α.Ε. Φαιστός.

Στην Γεωργική Έκθεση, συμμετέχουν, ως επί το πλείστον, φορείς και επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, άριστης ποιότητας, αλλά και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα. Κάθε περίπτερο, δίνει το στίγμα και τον χαρακτήρα της τοπικής παραγωγής.

Στο περίπτερο του Δήμου Φαιστού, οι επισκέπτες επίσης θα έχουν τη δυνατότητα – εκτός από τα τοπικά προϊόντα -να ενημερωθούν για το Δήμο, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την παραγωγή, τα αξιοθέατα, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε όλους τους τομείς.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση