HomeΚΡΗΤΗΤα μυστικά της Θραψανιώτικης αγγειοπλαστικής

Τα μυστικά της Θραψανιώτικης αγγειοπλαστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φωτογραφικό λεύκωμα και το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για τη Θραψανιώτικη χειροποίητη Αγγειοπλαστική τέχνη παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση αυτό το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 9:00μ.μ. στο χώρο του μικρού θεάτρου στο Θραψανό. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού και τη συμμετοχή των Αγγειοπλαστών της περιοχής.

Τόσο το έντυπο όσο και το οπτικοακουστικό υλικό δημιουργήθηκε έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, μελέτη και ουσιαστική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας με τα αγγειοπλαστικά εργαστήρια του Θραψανού, στοχεύοντας στη στήριξη, την προβολή και την ανάδειξη της αγγειοπλαστικής παράδοσης της περιοχής. Μέσα από το φωτογραφικό λεύκωμα και το ντοκιμαντέρ δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για όλα τα στάδια της δημιουργίας των περίφημων Θραψανιώτικων αγγειοπλαστικών προϊόντων. Οι Θραψανιώτες αγγειοπλάστες, γνωστοί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας για τα εκπληκτικής ομορφιάς χειροποίητα κεραμικά τους, ακολουθούν πιστά την παράδοση την οποία παντρεύουν δημιουργικά με το ταλέντο και το μεράκι τους, συνθέτοντας σύγχρονα αριστουργήματα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού κ. Βασίλης Δαμιανάκης, παρουσιάζοντας μουσικό δρώμενο που δημιούργησε ως αφιέρωμα στη Θραψανιώτικη βεντέμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση