HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Το ΠΑΜΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 13/7 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Royal Mare του ομίλου Aldemar κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για την καθυστέρησης καταβολής μισθών και επιβολής υποχρεωτικών αδειών άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους. Σε παρέμβαση που έγινε σε στέλεχος του ομίλου, τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων, της άμεσης ανάκλησης των υποχρεωτικών αδειών και της πληρωμής των αδειών που ήδη είχαν δοθεί. Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης και τον φόβο της αγανάκτησης των εργαζομένων, την επόμενη μέρα καταβλήθηκε μέρος των δεδουλευμένων.

Την Δευτέρα 14/7 οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στην Aldemar. Με ευθύνη της πλειοψηφίας και του προεδρείου του ΔΣ, η συνεδρίαση της Τρίτης 15/7 δεν πραγματοποιήθηκε. Στο επίμονο ερώτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ προς το προεδρείο γιατί δεν συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους της Aldemar, γιατί δεν μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους, απάντησαν ότι “δεν γνώριζαν για τα προβλήματα”, ότι “αφου οι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις άδειες, αυτό αποτελεί μια νόμιμη πράξη”, κι ότι “δεν μπορεί να γίνει τίποτα”!

Οι μεγαλοξενοδόχοι τρέμουν τον οργανωμένο ταξικό αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία μέσα στη σεζόν. Αυτό αποδείχτηκε από την κινητοποίηση της Κυριακής, αλλά και από την στάση της συμβιβασμένης ηγεσίας του σωματείου. Φοβούνται γιατί ξέρουν καλά πως τα ξενοδοχεία δουλεύουν αποκλειστικά χάρη στους εργαζόμενους, γνωρίζουν την δύναμή τους. Οι  εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα απ’ αυτό.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Aldemar να παραμερίσουν την συμβιβασμένη εργοδοτική ηγεσία του σωματείου που μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα τους. Να συζητήσουν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, για την οργάνωση του δικού τους αγώνα μέσα στα ξενοδοχεία, να τον περιφρουρήσουν από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, να σπάσουν τον φόβο, να δημιουργήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, στην οποία θα σταθεί δίπλα το ΠΑΜΕ, για να παλέψει εδώ και τώρα για:

1. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων.

2. Άμεση ανάκληση όλων των υποχρεωτικών αδειών άνευ αποδοχών.

3. Άμεση πληρωμή όποιων αδειών άνευ αποδοχών δόθηκαν μέχρι τώρα.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία έχουν συμφέρoν να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, να παλέψουν για:

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα καλύπτουν σταδιακά τις απώλειες από τις μειώσεις 20%  που υποστήκαμε από τους μεγαλοξενοδόχους και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

• Ούτε βήμα πίσω από 5θήμερο-35ωρο με 7 ώρες δουλειά την ημέρα.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

• Κατάργηση της «πρακτικής άσκησης» και μαθητείας που χρησιμοποιούνται για την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων. Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

• Επίδομα ανεργίας για όλους, στο 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικούμε, ο χρόνος ανεργίας να είναι συντάξιμος. Κατάργηση του νόμου που καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση