HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Η Τρόικα και τα Μνημόνια οδηγούν την ελληνική νεολαία στην ανεργία

Ν. Μαριάς: Η Τρόικα και τα Μνημόνια οδηγούν την ελληνική νεολαία στην ανεργία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλώντας σήμερα 16/07/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ανεργία των νέων ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών  και Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η μαζική ανεργία που πλήττει τη νεολαία στον Ευρωπαϊκό Νότο λόγω της εφαρμογής των μνημονίων και της πολιτικής της λιτότητας οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην περιθωριοποίηση.

Στην Ελλάδα, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η ανεργία των νέων έφτασε στο 58%, αν και τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί ως δάνεια στη χώρα μας  214 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως, τα ποσά αυτά δεν επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία προκειμένου να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά δόθηκαν για να εξοφληθούν παλιά επονείδιστα δάνεια και για να διασωθούν οι γερμανικές, γαλλικές, ελληνικές και άλλες τράπεζες.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς,  η Ε.Ε. πρέπει να επενδύσει στην οικονομία της Γνώσης, δηλαδή στην Παιδεία, στις Νέες Τεχνολογίες και στην Καινοτομία.

Όμως τα μνημόνια και οι πολιτικές της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζονται στον Ευρωπαϊκό Νότο. μειώνουν αντί να αυξάνουν τις δημόσιες επενδύσεις στην εκπαίδευση και στις νέες τεχνολογίες.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι  για όσο διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιμένει στην κινεζοποίηση των μισθών  προκειμένου να ενισχυθεί δήθεν η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η ανεργία των νέων θα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση