HomeΚΡΗΤΗ«Γαλάζια Σημαία» για το Creta Maris

«Γαλάζια Σημαία» για το Creta Maris

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παραλία του Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε επίσημα με γαλάζια σημαία για τη χρονιά 2014 στην επίσημη τελετή που διοργανώθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Ιουλίου στην παραλία του ξενοδοχείου.
Τα κριτήρια για την απόκτηση του βραβείου αυτού είναι η καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια των επισκεπτών, η προστασία της φύσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

CACHE_620X620_1_1155971 (1)Στην εκδήλωση έπαρσης της σημαίας συμμετείχε το νηπιαγωγείο Χερσονήσου «Τα Ζουζουνάκια». Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά για τους τρόπους που μπορούν να διατηρούν τις ακτές και την θάλασσα καθαρή και συμμετείχαν σε καθαρισμό της παραλίας.

Στην συνέχεια υποδέχτηκαν την γαλάζια σημαία, η οποία κατέφθασε από την θάλασσα, την μετέφεραν στον χώρο του ξενοδοχείου και την παρέδοσαν στον δήμαρχο Χερσονήσου, κύριο Ζαχαρία Δοξαστάκη – ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του – και στον κύριο Ανδρέα Μεταξά, Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν την έπαρση της.
Στην εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής και του ΕΟΤ.Η » Γαλάζια σημαία» είναι σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 51 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Από το 2000 συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 49 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Οι 10 πρώτες χώρες με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες είναι: Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Δανία, η Κροατία, η Ιρλανδία, και η Ολλανδία.

maris2Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση