HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς στηρίζει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο

Ο Ν. Μαριάς στηρίζει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στήριξε με παρέμβασή του στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) για τη διακριτική τους πολιτική στάση απέναντι στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών που έλαβαν χώρα για την ανάδειξη προεδρείων των διαφόρων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τόσο το EPP όσο και το S&D σε όσες περιπτώσεις σύμφωνα με τη γνωστή μέθοδο D’Hondt είχαν προκριθεί υποψηφιότητες εκ μέρους του Κινήματος των Πέντε Αστέρων κατέβασαν δικές τους υποψηφιότητες προκειμένου να αποστερήσουν από το εν λόγω κίνημα κάθε δυνατότητα εκπροσώπησης στα προεδρεία διαφόρων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τα λοιπά, το EPP και το S&D τήρησαν ευλαβικά την εφαρμογή της μεθόδου D’Hondt απέναντι σε άλλες ομάδες (πλην των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών σε ορισμένες περιπτώσεις).

Σημειώνεται ότι η μέθοδος D’Hondt αποτελεί άτυπη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να διασφαλίζεται σε όλες τις πολιτικές ομάδες ανεξαρτήτως του μεγέθους τους η δυνατότητα εκπροσώπησης σε όλες τις θεσμικές εκφάνσεις της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβανομένης και της εκπροσώπησης στα προεδρεία των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η παρέμβαση συμπαράστασης του Νότη Μαριά υπέρ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους στην αίθουσα της Επιτροπής Αναφορών σηματοδοτεί πέραν των άλλων και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την οικοδόμηση ενός μετώπου των χωρών του Νότου στο πλαίσιο της νέας Ευρωβουλής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση