HomeΚΡΗΤΗΥποψήφια για Emmy η εκπομπή του Γαλιφιανάκη με καλεσμένο τον Ομπάμα

Υποψήφια για Emmy η εκπομπή του Γαλιφιανάκη με καλεσμένο τον Ομπάμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H 6λεπτη εκπομπή «Between Two Ferns» του ελληνικής καταγωγής ηθοποιού, Ζακ Γαλιφιανάκη με καλεσμένο τον Πρόεδρο των Η.Π.Α Μπαράκ Ομπάμα, διεκδικεί το βραβείo Emmy, στην κατηγορία «Καλύτερη μικρούς μήκους εκπομπή ψυχαγωγίας». Η εκπομπή που προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και παρακολούθησαν 22 εκατ. θεατές, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό με τα αμερικανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι με τον αυτοσαρκασμό και τις χιουμοριστικές ατάκες του, ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε πολλούς πόντους.

«Το 2013 δώσατε χάρη σε μια γαλοπούλα, τι θα κάνετε το 2014;» ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανε ο ηθοποιός, για να πάρει την «πληρωμένη» απάντηση του Ομπάμα: «Πιθανόν θα δώσω χάρη σε άλλη μια γαλοπούλα. Τι συνέβη, έπαθες κατάθλιψη επειδή θα υπήρχε μια γαλοπούλα λιγότερη για να φας;». Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Γαλιφιανάκης ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο: «Πώς αισθάνεται κανείς, όταν είναι ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος;» με τον Ομπάμα να του κάνει την εξής ερώτηση : «Ειλικρινά πες μου, πώς αισθάνεσαι που θα είναι η τελευταία σου φορά που συνομιλείς μ’ έναν πρόεδρο;».

Η «ένταση» κορυφώθηκε, όταν στη συνέχεια ο Γαλυφιανάκης τον ρώτησε: «Είπατε ότι, αν είχατε γιο, δεν θα τον αφήνατε να παίξει ποδόσφαιρο. Πώς ξέρετε ότι θα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα ήταν σπασίκλας όπως εσείς;».

Τότε ο Ομπάμα απάντησε: «Νομίζεις ότι η Μισέλ είναι από τις γυναίκες που θα παντρευόταν έναν σπασίκλα;». Κι όταν ο Γαλιφιανάκης προσφέρθηκε να ρωτήσει την «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του έκοψε τη… φόρα: «Δεν θα σε αφήσω να την πλησιάσεις ποτέ».

Στο τέλος της εκπομπής, ο Ομπάμα πατάει ένα κουμπί στο τραπέζι ανάμεσά τους, μια μαύρη κουρτίνα πέφτει και αποκαλύπτει ότι η συζήτηση είχε διεξαχθεί στο «Διπλωματικό Δωμάτιο» του Λευκού Οίκου.

Ο Γαλιφιανάκης ευχαριστεί τον πρόεδρο για τη συνέντευξη και στη συνέχεια προσθέτει: «Ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια μου επιτρέπατε να γυρίζω την εκπομπή μου εδώ». Ο Ομπάμα απορεί: «Ποιος σου έδωσε τέτοια άδεια;» Και η αφοπλιστική απάντηση του οικοδεσπότη της εκπομπής είναι: «Ο Μπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την μετάδοση της εκπομπής, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι η επισκεψιμότητα στο ιστότοπο του Λευκού Οίκου αυξήθηκε κατά 40%.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 25 Αυγούστου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση