HomeΚΡΗΤΗΕπεκτείνεται η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Επεκτείνεται η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Στην επέκταση των κτιριακών υποδομών της βιβλιοθήκης του στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, προχωρά το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο, για το οποίο εξασφαλίστηκε ποσό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις και μελετητικά είναι έτοιμο να προωθηθεί προς δημοπράτηση.

Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες στο Δημαρχείο Ρεθύμνου ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδης Στεφάνου, οι οποίοι συζήτησαν το θέμα της προώθησης των πολεοδομικών αδειών, που απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο φάκελος για την προκήρυξη του έργου σε μειοδοτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. πρύτανη έχει πραγματοποιηθεί ένας πολύ καλός σχεδιασμός για την κτιριακή επέκταση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να στεγαστεί ο πλούτος των βιβλίων, των συγγραμμάτων, των συλλογών και των αρχείων που υπάρχουν και βέβαια να εξυπηρετηθεί με σύγχρονα μέσα η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, η οποία απευθύνεται σε χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Στεφάνου τόνισε, ότι: «η βιβλιοθήκη είναι από τα σημαντικά στοιχεία που έχουμε στο πανεπιστήμιο και προσπαθήσαμε πολύ για να ενταχθεί το έργο προς χρηματοδότηση. Υπήρξαν δυσκολίες στην αρχή, οι οποίες ευτυχώς ξεπεράστηκαν και ελπίζω να μην υπάρξουν οικονομικού περιεχομένου δυστυχήματα στην πορεία».

Ο ίδιος τόνισε, ότι: «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, απολύτως, γιατί θα είναι το πιο μεγάλο έργο που έγινε στο πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο, τα τελευταία χρόνια, μετά το ΚΕΜΕ και το Μουσείο της Ελεύθερνας. Υπάρχει λοιπόν η έγκριση των 7,5 εκατομμυρίων, υπάρχει έτοιμη μελέτη, είναι ώριμο το έργο και θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του. Θα χρειαστούν κάποιες διαδικασίες οι οποίες θέλουν κάποιο χρόνο, όμως το ζήτημα είναι, ότι μπήκαμε στον δρόμο να γίνει και αυτό είναι το σημαντικό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί για την προώθηση των πολεοδομικών ζητημάτων που πρέπει να ρυθμιστούν και δήλωσε στα «Ρ.Ν.», ότι: «οι σχέσεις και προσωπικά και θεσμικά είναι εξαιρετικές με τον κ. πρύτανη, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου και της υπηρεσίας στην πολεοδομική τακτοποίηση της υποδομής των κτιριακών εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου στο Γάλλο, καθόσον είναι προϋπόθεση για να γίνει επέκταση της βιβλιοθήκης, ενός έργου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση το πανεπιστήμιο από τις δημόσιες επενδύσεις. Από την πλευρά μας θα προωθήσουμε το ταχύτερο δυνατό τη γραφειοκρατία, η οποία μας αφορά για να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο».

rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση