HomeΚΡΗΤΗΑπολογούνται αύριο οι βαρόνοι και τοκογλύφοι

Απολογούνται αύριο οι βαρόνοι και τοκογλύφοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο στις 10 το πρωί απολογούνται οι 10 βαρόνοι και τοκογλύφοι που “ξεσκέπασαν” οι διωκτικές αρχές προχθές κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Ασφάλειας Κρήτης ταξίαρχο Γιώργο Σκανδαλάκη οι αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που απαριθμούσαν συνολικά 127 άτομα (δείτε εδώ)

Χθες το μεσημέρι οι 10 συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος τους άσκησε βαριές ποινικές διώξεις που αφορούν:

διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη των κακουργημάτων της τοκογλυφίας και της εκβίασης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σχετίζεται με αυτά τα αδικήματα,

συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων περί ναρκωτικών,

διακίνηση ναρκωτικών από κοινού και κατ” εξακολούθηση,

διακίνηση ναρκωτικών κατά μονάς από κοινού και κατ” εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη που αφορά στην πρόθεση να προκαλέσει χρήση ναρκωτικών σε ανήλικο τον οποίο μεταχειρίστηκαν κατά την τέλεση των πράξεων αυτών,

απόπειρα εκβίασης κατ” εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ” επάγγελμα, τοκογλυφία από κοινού κατ εξακολούθηση και κατ” επάγγελμα.

Φανερά εκνευρισμένος ο συνήγορος των κατηγορουμένων κ. Δ. Βέρρας τόνισε ότι “βαρέθηκε να μετράει εγκληματικές οργανώσεις στην Κρήτη και στο τέλος να μη πω τι γίνεται στα δικαστήρια. Σε αυτά τα κατηγορητήρια λοιπόν αποδίδονται πράξεις διακίνησης, μέσα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ερμηνεία συνομιλιών. Προσέξτε, μέσα από από άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ερμηνεία των γενομένων συνομιλιών. Δηλαδή, τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα, αυτό το γνωστό, που απο νομική αξιολόγηση  δεν υπάρχει αντικειμενικό εύρημα. Το αντικειμενικό εύρημα από όσο γνωρίζω υπάρχει σ’ ένα κατηγορούμενο”.

Δ. Βέρρας from cretapost on Vimeo.

Διαφήμιση
Διαφήμιση