HomeΚΡΗΤΗ«Μάγεψε» το κοινό η Βασιλική Συμφωνική Ορχήστρα του  Βεγλίου

«Μάγεψε» το κοινό η Βασιλική Συμφωνική Ορχήστρα του  Βεγλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κλείσιμο της Γιορτής Κρητικής Διατροφής και το άνοιγμα των καλοκαιρικών εκδηλώσεων από τη  ROYALSYMPHONICBANDOFTHEBELGIANGUIDES του Βελγίου.

Μια μαγική μουσική βραδιά έζησαν όσοι συμπολίτες και επισκέπτες του Ρεθύμνου επισκέφθηκαν χθες Κυριακή 6 Ιουλίου  το θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα και παρακολούθησαν το κονσέρτο που προσέφερε στην πόλη μας η ορχήστρα RoyalSymphonicBandoftheBelgianGuides του Βελγίου . Η ορχήστρα αποτελούμενη από 84 επίλεκτους  μουσικούς και 19 Σαλπιγκτές, υπό τη διεύθυνση του κ. YvesSegers, καθήλωσε το φιλόμουσο κοινό για 2,5 ώρες, αποδίδοντας με εξαιρετική μαεστρία, έργα διάσημων συνθετών όπως το «Romeo & Juliet» του  P.I.Tchaikovsky , το  « AegeanFestivalOverture»  του Έλληνα Ανδρέα Μακρή,   το « Olympica» του  JanVanDerRoost και άλλα υπέροχα μουσικά κομμάτια. Την εκδήλωση τίμησαν με την  παρουσία τους οι : Αντιπεριφερειάρχης κα Μαίρη Λιονή, Αντιδήμαρχοι, ο  Προέδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κος Τσακαλάκης, πολλοί άλλοι φορείς ιδιώτες και θεσμικοί και πλήθος κόσμου που έκαναν το θέατρο κατάμεστο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε, κατά παράδοση της ορχήστρας,   με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Βελγίου και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης καλωσόρισε θερμά τους μουσικούς (επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του Δημάρχου) και  κατέθεσε  θερμές ευχαριστίες στον  Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. MarcvandenReeck  και  τη Βελγική Κυβέρνηση   για τη γενναιοδωρία τους να προσφέρουν με δική τους δαπάνη μια εκδήλωση υψηλής ποιότητας, από πολυπληθή ορχήστρα μουσικών, διεθνούς φήμης, στην πόλη μας.

Η παρουσία αυτής της σημαντικής Ορχήστρας στη χώρα μας εκπληρώθηκε έπειτα από τη συγκατάθεση του Υπουργείου Αμύνης του Βελγίου , την καταλυτικής σημασίας παρέμβαση του Πεδίου Βολής Κρήτης, η οποία σύστησε  γιγάντιο μηχανισμό για  μεταφορά της μέσω πολεμικού αεροπλάνου καθώς και τη συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης μέσα από το Γραφείο  Πολιτισμού και Τουρισμού. Μάλιστα, ο Πρέσβης επέλεξε συγκεκριμένα το Ρέθυμνο καθώς ο Δήμος Ρεθύμνης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα αυτό επιστρατεύοντας όλα του τα μέσα για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ο Πρέσβης, ο οποίος επέβλεψε προσωπικά τη διοργάνωση και συνεργάστηκε με απλότητα και προσήνεια με τους συντελεστές της, ανταπέδωσε, σε άψογα ελληνικά και σε πολύ φιλικό ύφος, τις ευχαριστίες επαινώντας τους ανθρώπους του Ρεθύμνου για τη φιλόξενη διάθεσή τους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το Δήμαρχο Ρεθύμνης να  προσφέρει  στον Πρέσβη και το διευθυντή της Ορχήστρας δώρα που εκπροσωπούν την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης.

Μια επαρκή γεύση για την κεντρική εκδήλωση της Βέλγικης συμφωνικής Ορχήστρας που πραγματοποιήθηκε στη Φορτέτζα, πήραν όσοι επισκέφθηκαν στη λήξη της Γιορτής  Κρητικής Διατροφής το προηγούμενο βράδυ  στις 5 Ιουλίου το Δημοτικό Κήπο.

Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κκ. Ευγένιου, του Δημάρχου κ. Μαρινάκη και του Πρέσβη κ. VandenReeck  και πλήθους κόσμου οι εξαιρετικοί μουσικοί χάρισαν στους παρευρισκόμενους   στιγμές με διαφορετική μουσική   εμπειρία που σπάνια το Ρέθυμνο μπορεί

να φιλοξενεί.

Μετά το πέρας της απόδοσης εμβατηρίων οι Βέλγοι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν τη φιλοξενία των συντελεστών της Γιορτής Κρητικής Διατροφής με δείπνο κρητικό που επιμελήθηκαν οι οικοδεσπότες και στο οποίο προσφέρθηκαν ειδικά πιάτα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και από την Σχολή Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας , οι οποίοι ήταν και εκθέτες στη Γιορτή.

Στην δροσερή ατμόσφαιρα του κήπου, όπου είχε προβλεφθεί ειδικός χώρος για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της χώρας τους με την Αργεντινή, οι φίλοι Βέλγοι γνώρισαν τους Κρητικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους, έγιναν φίλοι με τους εθελοντές που τους περιποιήθηκαν και απόλαυσαν τη μουσική ροκ πανδαισία που πρόσφερε στο κοινό το τοπικό μουσικό σχήμα  LizardKings

Ήταν μια εξαιρετική  ανταλλαγή πολιτισμών και φιλίας η οποία, όπως είπε ο εξοχότατος Πρέσβης

κ. VandenReeck  και τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Πέπη Μπιρλιράκη, προήλθε από πραγματική επιθυμία για προσφορά εκ μέρους της Βελγικής πλευράς και για το λόγο αυτό η είσοδος και στις δύο συναυλίες ήταν ελεύθερη στο κοινό.

ORXHSTRA5 ORXHSTRA3 ORXHSTRA2 ORXHSTRA1 ORXHSTRA ORXHSTRA 6

Διαφήμιση
Διαφήμιση