HomeΚΡΗΤΗΘα πληρωθούν τα πρόστιμα για την Αμμουδάρα

Θα πληρωθούν τα πρόστιμα για την Αμμουδάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος σε μια μακρά και αμφιλεγόμενη διαδικασία, που έχει κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δημότη, λόγω των προστίμων που επεβλήθησαν στο πέρασμα 10 ολόκληρων χρόνων, για τις αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία της Αμμουδάρας- βάζει πλέον με απόφαση που έλαβε χθες το Δ.Σ. της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Στάθη Βιδάλη. Το Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης ανακοπής απόφασης για την επιβολή προστίμου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ύψους 50.000 ευρώ για τα έτη 2010 -2012 (προκαταβάλλοντας τα 10.000 ευρώ προκειμένου να προσφύγει δικαστικά) και μην έχοντας δικαίωμα έφεσης αποφάσισε να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό των 40.000 ευρώ, μαζί με το επιπλέον ποσό των 33.500 ευρώ που αφορά πρόστιμα που αντιστοιχούν στα έτη 2013 και 2014.

Σημειώνεται ότι συνολικά από το 2004 έως και σήμερα τα πρόστιμα «διατήρησης», που επεβλήθησαν συνολικά για τις αυθαίρετες κατασκευές τις οποίες είχε κάνει ο Δήμος στην Αμμουδάρα, ανέρχονται σε 161.500 ευρώ.

Ο κ. Βιδάλης εξήγησε ότι η ΔΑΕΑΝ με την προσφυγή στα δικαστήρια προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει για την κοινωνική αναγκαιότητα και χρησιμότητα των έργων, ζητώντας παράλληλα τη μείωση του προστίμου, επικαλούμενη ανάλογες περιπτώσεις προστίμων στο Δήμο Ιεράπετρας, με πολύ χαμηλότερη τιμή μονάδας. Η προσπάθεια της ΔΑΕΑΝ απέτυχε, μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου, γεγονός που -όπως επισημάνθηκε- οδηγεί πλέον στην ανάγκη λήψης απόφασης για άμεση αποπληρωμή των προστίμων, ώστε να σταματήσει η οικονομική αυτή «αιμορραγία».

Για τη νομιμοποίηση των κατασκευών, για την οποία έχει κατατεθεί από καιρό σχετικός φάκελος, απαραίτητη προϋπόθεση είχε τεθεί από την Κτηματική Υπηρεσία η εξόφληση των προστίμων.

Με τη νομιμοποίηση θα ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση και του κατακρημνισμένου πεζοδρομίου.

Ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ εξουσιοδοτήθηκε από το Δ.Σ. της να προβεί σε συμφωνία για ρύθμιση των προστίμων προς το δημόσιο. Ειδικά για το ποσό των 33.500 που αντιστοιχεί στα έτη 2013 και 2014 μπορεί να πετύχει έκπτωση έως και 15%.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ – anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση