HomeΚΡΗΤΗΑναστάτωση και ερωτηματικά για τον κροκόδειλο – Δείτε που ζει

Αναστάτωση και ερωτηματικά για τον κροκόδειλο – Δείτε που ζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κροκόδειλου στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Το cretapost πήγε στην περιοχή και κατέγραψε την περιοχή όπου ζει ο κροκόδειλος ενώ μίλησε με κατοίκους του κοντινού χωριού που αναφέρουν ότι έχουν αναστατωθεί ποικιλοτρόπως.

 

2Από φάρσα… πραγματικότητα

Σε φάρσα είχαν αποδώσει αρχικά οι υπεύθυνοι την παρουσία κροκόδειλου στην περιοχή, όταν όμως τοποθέτησαν βιντεοκάμερες και κατέγραψαν την κίνηση στη λίμνη τότε είδαν με τα μάτια τους τον κροκόδειλο να κάνει… βόλτες.

«Την Πέμπτη το βράδυ ειδοποιηθήκαμε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ότι υπάρχει στην περιοχή του Φράγματος ένας κροκόδειλος. Στην αρχή θεωρήσαμε

Η αρχή για την παρουσία του κροκόδειλου όταν όμως μετά επιβεβαιώθηκε ότι οι μάρτυρες που μας το είπαν ήταν σοβαροί, ξεκίνησε η διαδικασία επαλήθευσης με κάμερες που τοποθετήσαμε στη περιοχή το πρωί της Παρασκευής. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας εθεάθη ο κροκόδειλος, τον είδαμε, τον φωτογραφίσαμε και έχουμε το ντοκουμέντο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Ήδη στην περιοχή έχουν γίνει εργασίες περίφραξης του χώρου ενώ την προσεχή Πέμπτη, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα γίνει η προσπάθεια απομάκρυνσης του κροκόδειλου από την περιοχή.

 

3Κάποιος τον «παράτησε» στη λίμνη

Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται για το πώς βρέθηκε ένας κροκόδειλος στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιος να το είχε στο σπίτι του, να το μεγάλωσε, να μην μπορούσε να το θρέψει άλλο και στη συνέχεια ήρθε εδώ να το αφήσει», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους ανθρώπους που ζουν στο κοντινό χωριό.

«Με μία επικοινωνία που είχαμε με τον ειδικό ερπετολόγο, κ. Λυμπεράκη μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο το συγκεκριμένο ζώο. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα σαρκοφάγο ζώο ωστόσο, συχνάζει μέσα στο νερό και δεν μπορεί να απομακρυνθεί απ’ αυτό. Γι’ αυτό και καθησυχάζουμε τους κατοίκους της περιοχής. Πάντως, εμείς και πάλι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο κ. Μαμαγκάκης.

 

1Μαρτυρίες των κατοίκων

Στο πόδι έχει… σηκωθεί ολόκληρη η περιοχή με την ύπαρξη του κροκόδειλου. Αρκετοί είναι εκείνοι που τον έχουν δει με τα μάτια τους ενώ άλλοι απλά ακούνε της ιστορίες. Μάλιστα δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ακόμα πως πρόκειται για μία φάρσα.

«Είχα έρθει μία βόλτα με το σκυλί μου στη λίμνη και βρίσκω τον κ. Μαμαγκάκη και μας ειδοποιεί κάποιος ότι ο κροκόδειλος ήταν εδώ. Και όντως τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Υπάρχει αναστάτωση στην περιοχή, ο κόσμος είναι ανήσυχος. Άλλοι είναι δύσπιστοι και λένε ότι είναι ψευδές. Όμως οι πυροσβέστες είναι αξιόπιστοι και σεβαστά μέλη και τον είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Έχει 2 μέτρα μήκος και με το που είδε αρκετό κόσμο στη λίμνη μπήκε ξανά στο νερό», επεσήμανε ένας κάτοικος της περιοχής.

«Λένε πως ο κροκόδειλος είναι εδώ και ένα χρόνο στη λίμνη. Κάποιοι τον είχαν δει και παλαιότερα αλλά δεν πίστεψαν στα μάτια τους και δεν το ανέφεραν. Εγώ προσωπικά δεν το έχω δει αυτό όμως που ξέρω είναι ότι στη λίμνη υπήρχαν 20 πάπιες και τώρα έχει μείνει μόνο μία. Παράλληλα, λείπουν από πολλές οικογένειες ζώα. Εμάς για παράδειγμα μας λείπουν 8 αρνιά», επεσήμανε δεύτερος κάτοικος της περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση