HomeΚΡΗΤΗΑναπλάσεις σε Μυριοκέφαλα, Επισκοπή και Αρχοντική

Αναπλάσεις σε Μυριοκέφαλα, Επισκοπή και Αρχοντική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρεμβάσεις ανάπλασης σε τρεις οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων, θα ξεκινήσουν στο τέλος του Ιουλίου, καθώς υπεγράφη χθες η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, μεταξύ του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη και εκπροσώπων της αναδόχου Κοινοπραξίας.

Το έργο αφορά αναπλάσεις στα Μυριοκέφαλα, την Αρχοντική και την Επισκοπή, είναι ενταγμένο στο Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) του Δήμου Ρεθύμνης, έχει Προϋπολογισμό 845.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Κρήτης Νήσων και Αιγαίου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαρινάκης, «είναι ένα έργο που έχει ενταχθεί εδώ και καιρό, είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες, είχε παγώσει για συγκεκριμένους λόγους από το υπουργείο η συμβασιοποίηση των έργων, και τώρα πήραμε το «πράσινο φώς» και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα ξεκινήσει προς το τέλος του μήνα και η τυπική διάρκεια του είναι ένας χρόνος. Ωστόσο όπως είπε, «θεωρώ ότι σε λιγότερο από έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και κυρίως θα προσπαθήσουμε να μη διαταράξουμε τη λειτουργία των χωριών ειδικά αυτήν την περίοδο που είναι οι θερινές διακοπές των ανθρώπων που επιστρέφουν στα χωριά τους. Θα γίνει λοιπόν φειδώ και προσοχή, ξεκινώντας από εκεί που θα είναι μικρότερη η όχληση. Πρόκειται για τρεις σημαντικούς οικισμούς που θα έχουν μια πολύ σημαντική αισθητική και λειτουργική βελτίωση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών».
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση