HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στο Αντισκάρι-Αναζητούνται δύο άτομα

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στο Αντισκάρι-Αναζητούνται δύο άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί (δείτε εδώ) στο Αντισκάρι και αργά το βράδυ πήρε δραματικές διαστάσεις καθώς η φωτιά έφτασε σε οικισμούς της περιοχής.

Μάχη με τις φλόγες αυτή τη στιγμή δίνουν 20 οχήματα, 54 άνδρες της Πυροσβεστικής, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 υδροφόρα των δήμων ενώ από αέρος βοηθούν τα δύο ελικόπτερα.

Στο πέρασμά της η φωτιά έχει αποτεφρώσει δεκάδες στρέμματα γεωργικής έκτασης, βοσκοτόπους και θερμοκήπια, ενώ σήμερα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι αρκετά καλύτερες σε σχέση με χθες αφού οι δυνατοί άνεμοι έχουν μειωθεί.

Να σημειώσουμε ότι χθες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί του Γερακάμπου και του Τσίγκουνα καθώς η φωτιά έφτασε τις αυλές των σπιτιών.

Μάλιστα, κατά τις απογευματινές ώρες που οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις κινδύνεψε ομάδα πυροσβεστών καθώς εγκλωβίστηκε – ευτυχώς για λίγο – στη φωτιά. (δείτε εδώ)

Αναζητούνται δύο άτομα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ η Πυροσβεστική αναζητούνται δύο άτομα ως υπαίτιοι για την πυρκαγιά στο Αντισκάρι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 και περί Ω:/10:38’ εκδηλώθηκε με πρόθεση πυρκαγιά σε χορτολιβαδική και γεωργική έκταση πλησίον της Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού.

Από την εν λόγω πυρκαγιά η οποία αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά την τεράστια κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από ολόκληρη την Κρήτη και εναερίων μέσων, έχουν ήδη υποστεί τεράστιες ζημιές χορτολιβαδική και γεωργική έκταση, αρκετά θερμοκήπια και τουλάχιστον μία κατοικία.

Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούνται προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Α.Τ. Μοιρών, ο ημεδαπός Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού και ο Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση